Sirpa Hagsberg 50 vuotta 6.5.2013

HagsbergSirpa.jpg

Näiden sivujen alkuaikoina kirjoitin Sirpa Hagsbergin esittelykirjoitukseen osan, jossa piirsin pitkän työväenliikkeen kaaren legendaarisesta isoäidinäidistä Kauniston Sofista, Aila isoäidin ja isä-Vekken kautta Sirpaan. Huomasin, että ei Sirpa siitä tykännyt. Kyse ei ollut aikaisempien polvien väheksymisestä vaan siitä että ei niillä ratsasteta. Omillaan on pärjättävä.
Sirpa osallistui jo kouluaikoina sosialidemokraattisen nuorison toimintaan, joten kyllä hänen omalla poliittisella kaarella on mittaa.

Sirpa on monessa suhteessa esimerkiksi kelpaava. Hän on kouluttanut itsensä ensin ylioppilasmerkonomiksi, työskennellyt pankissa, muuttanut alaa ja kouluttautui sairaanhoitajaksi on toiminut mm:ssa Naantalin Terveyskeskuksen vuodeosastolla. Eikä tämä riittänyt vaan työn ohella hän suorittu AMK:ssa korkeakoulutasoisen terveydenhoidon tutkinnon ja siirtyi TYKS:in aikuisten teholle, erikoissairaanhoidon  kovimpaan paikkaan. Puheissa niin paljon puhuttu elinikäisen koulutuksen idea on Sirpan arkipäivän jatketta.  Ja tämä on vasta tähänastista perheenäidin aikaista toimintaa.

Sirpa palasi politiikkaan 2000 vaaleissa ja on nyt neljättä kautta valtuustossa  ja toista kautta kaupunginhallituksessa. Koulutusasioissa hänellä on kokemusta myös ylikunnallisista tehtävistä. Hän on siis koulutusasioihin perehtynyt terveydenhoidon kokenut ammattilainen. Erinomainen lähtökohta hoitaa kunnissa yhteisiä asioita. Eikä siten ihme, että vaativimmat luottamustoimi ovat osuneet hänelle: Hän on toista kautta valtuustoryhmän puheenjohtajana ja tämän vuoden alusta Sirpa on ollut NTY:n varapuheenjohtajana.

Sirpalla on hyvä kyky hahmottaa asioita ja niinpä hän välittää kokouksiemme viestin selväsanaisen ytimekkäästi valtuuston ja naantalilaisten tietoon. Sirpa on olemukseltaan hyväntuulinen, mutta puhditon hän ei ole. Itseluottamuksesta ei ole puutetta, vaikka se ei imenekään korskeutena. Yhteistoiminnassa näillä avuilla pärjää ärsyttämättä. Se luo luottamuksen ilmapiiriä.

Sirpa  tuntee Naantalin, hänen kokemuksensa on ajallisesti ja asiallisesti laaja. Koulut, omat ja lasten harrastukset ovat hyvä pohja ajatella kokonaisuutta puhumattakaan  siitä, että asuinalueet Taimosta, Luonnonmaan kautta vanhaan kaupungin ja takasin Taimoon ovat tuttuja. Monipuolinen paikallistuntemus on parasta perehtymistä Naantalin asioihin.

Tunnemme ystävinä ja tovereina kiitollisuutta ei vaan merkkipäivänä vaan aina silloin -eikä se ole harvoin, kun hän ottaa hoitaakseen yhteisiä tehtäviämme; kiitos Sirpa uurastavasta ahkeruudestasi. Iloitsemme siitä, että tiedämme, että työ jatkuu antaumuksella ja ammattitaidolla yhteisen aatteemme ja naantalilaisten hyväksi vielä pitkään. 

Lopuksi rohkenen lainata Uutena Vuotena 2012 kirjoitettua Sirpan sivuillamme julkaistua tekstiä. Ainakin minua se puhutteli - ei pelkästää Sirpan tapauksen tuntien - vaan sen yleisemmän viisauden vuoksi.

  • Olen kohdannut sairautta ja kuolemaa lähes 20-vuotisen sairaanhoitajan urani aikana. Onneksi olen kohdannut myös iloa, toivoa ja onnistumista niin työssä kuin omassa elämässäkin. Esikoiseni opiskelee lääkäriksi, kuopukseni kirjoitti keväällä ylioppilaaksi ja suunnittelee tulevia opintojaan. Mieheni kanssa päätimme tämän vuoden koettelemusten jälkeen siirtyä sitku-elämästä nytku-elämään.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!