Merimaskussa on voimaa - saarilla sananvaltaa

AnneLinja20151012.JPG

Rymättyläläiset aikoinaan taisivat puukirkkolaisista puhua hieman alaviistoon. Kun Rymättylä teki aloitteen liittymisestä Naantaliin, niin Merimaskussa ja Naantalissa todettiin, että ei siitä ilman Merimaskua tule tasapainoista. Lähtökohta oli ennen muuta alueellinen, mutta voi siinä olla muutakin.

Kun nyt ollaan yhdessä ja entiset ristiriidat on painettu unholaan, vaikka pitäjät vielä ovatkin olemassa ja vireää paikallista toimintaa esimerkiksi kulttuurin saralla on Naantalin kaikilla uusilla alueilla.

Sattuman satona juuri nyt on valokeilassa Merimasku.

Syypäitä ovat kokoomuslaiset  Anne Linja ja Juha Haapakoski. Heillä on jotain yhteistä?
Anne kohdalla se on salaisuus, mutta Juha viettää tänään synttäreitään ja on lähettänyt avoimen kutsun.

Anne linjakas Linja, kuten kaupunginhallituksen puheenjohtaja häntä luonnehti, on ollut merimaskulainen tekijä jo ”itsenäisyyden ajalla”.  Hammaslääkärit  joutuvat työssään puhumaan yksipuolisesti, siihen syntiin ei Anne kokouksissa sorru; asiaa sen olla pitää, on paremminkin hänen mottonsa. Hän on  hyvä yhteisten asioiden hoitaja. Väitteessä jokaisella sanalla on merkitystä.

Juha Haapakoski on aivan erityinen tapaus.
Hän on voimakastahtoinen juuriltaan pohjoispohjalainen uraorientoitunut yrittäjä ja ajattelija.
Me naantalilaiset tunnemme hänet ensisijaisesti Rannikkoseudun päätoimittajana ja omistajana. Rannikkoseudun nosto näinä muutoksen aikoina on ollut vertaansa vailla oleva projekti; siinä on kuuluisan kimalaisen tempusta kysymys eli lentää vaikka ei pitäisi. Ja se, että tuosta hommasta tekee tilin, on sitten jo taloustaitoa.

Uusia haasteita pelkäämätön mies on valmis kansanedustajaehdokkaasi ja Ike Kanervan avustajaksi. Kysymys on palvelualttiuden, rohkeuden ja itsetunnon yhdistelmästä.

Onnittelemme merimaksulaisia suuruuksia.

Merimaskulla on tällä hetkellä vahva edustus Naantalin kaupunginhallituksessa. Annen lisäksi hallituksessa istuu perusmerimaalainen Keskustan ryhmän vetäjänä ja hallituksen varapuheenjohtajana Samuli Santalahti. Merimaalainen on Samulin sukulaismiehen Mauno Koiviston mukaan heidän keskuudessaan käytetty nimitys merimaskulaisista. Ehkä nimi on enne ja kertoo tarkoituksellisesta erottautumista Maskusta.

Tämän vuoden aikana on Merimaskun lisävoimaksi tullut vielä Kokoomuksen vahvamies Jan Lindström.

Saarelaisilla on Naantalin hallituksessa enemmistö yhteensä kuusi, kun kolmen merimaksulaisen lisäksi hallituksessa ovat hallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna,kok Rymättylästä sekä Timo Tavio, kok ja Hanna Gustafsson , kok Luonnonmaalta. Eli näilläkin perusteilla Naantalin pitäisi saaristostatus saada


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!