lehtimajan paljastus

VasolehtimajaB20130618.jpg

Kiitän järjestävää seuraa siitä, että olen saanut kutsun tulla päästämään ilmat pihalle eli paljastamaan - käyttöön saattamaan tämän Lehtimaja taideteoksen.
Taiteilija Satu-Minna Suorajärvi on kertonut taideteoksen tarinan ja siksi ilmaisuni ilmat siis hapet ja hiilidioksidit päästetään ulos. Siinä se on elämämme edellytys kerrottuna.

Mutta askel maallisempaan suuntaan. Tämä Vason hanke on Naantalin kannalta merkittävä monestakin syystä:

·  Ensinnäkin se luo tämän Sonistentien ilmeen - ei lopulliseen mutta paljon valmiimpaan muotoon,

·  Toiseksi onnittelemme siitä, että yhtiöllä on ollut halua ja rohkeutta yhdistää monta hyvää asiaa energiatehokkuus ja puu sekä uutta arkkitehtuuria samassa kohteessa.

·  kolmanneksi, kohde on asumisoikeusasuntoja. Asumismuoto on Suomessa osoittautunut melko haastavaksi ja sen vuoksi ne, jotka yrittävät tuulettaa tätä kautta asuntoasioita, ansaitsevat kiitoksen.

Sitten yleisempi näkemys tähän yhteyteen. Tiedämme kaikki, että rakentamisen investointien yhteydessä on tie kuinka kauan puhuttu siitä taideteoskulttuuriprosentista. Mutta aina kun ankeat ajat koittavat prosentit unohtuvat.
Asunnot ovat kansakunnan suurin varallisuuskohde ja siksi olisi tämän perustarpeen tyydyttämisen yhteydessä hyvä muistaa materiallisten arvojen lisäksi pehmeämpääkin puolta. Taiteessa ei oel mitään pahaa, näin täkäläisen positiivisesti sanottuna. Kysymys on tahdosta ja toteutuksesta: Tahtoa pitää olla, pitää huomata ja toteutus ei saa mennä överiksi.

Naantali pitää itseään ja Naantalia pidetään kulttuurikaupunkina. Siksi on hienoa, että Vaso on tämän hankeen tänne Soinisten tien varteen pistänyt ihan lähelle sitä paikka, missä Turun Hovi-oikeuskin on sijainnut. Tämä vaan muistutuksena siitä, että meillä on juuria, joista monet eivät mitään tiedä.
Paljastetaan teos.

Ps. Niin mukava oli tunnelma avajaisissa, että oikein hyvää teki ja taideteos sai heti käyttöä lehtimajalla on (kuva) ihan kuten taiteilija oli toivonut. Paikalla olivat asukkaiden, joiden puolesta puhui Raimo Kurki, lisäksi kohteen suunnittelijat ja tietenkin Vason väki tj. Tapio Peltomäen johdolla.

Mikko Rönnholm, kvpj Vaso Soininen 18.6.2013

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!