Kansallinen Veteraanipäivä

SAkuvatNaantaliMeriristi.jpg

Kansallinen veteraanipäivä on Suomessa sotaveteraanien kunniaksi 27. huhtikuuta vietettävä juhlapäivä ja yleinen liputuspäivä. Sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987[1] osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta. Ehdotuksen kansallisesta veteraanipäivästä teki pääministeri Kalevi Sorsa ja asia vahvistettiin valtioneuvostossa puolustusministeri Veikko Pihlajamäen esityksestä. Tehtävä siirtyi Keski-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosastolle, jossa ensimmäisen kansallisen veteraanipäivän järjestelyt hoiti Pekka Kaura-aho käyttäen tapahtumaan 32 000 markkaa.

Lapin sota ja samalla Suomen osuus toisessa maailmansodassa päättyi 27. huhtikuuta 1945,[1] joka on jäänyt Suomen puolustusvoimien viimeisimmäksi sotapäiväksi. Silloin loputkin Saksan 20. vuoristoarmeijan sotilaista vetäytyivät kello 13.30 mennessä Kilpisjärveltä Norjan puolelle rajaa.

Kansallista veteraanipäivää ei vietetä voitonjuhlana, vaan sillä on kaatuneiden muistopäivääkin rauhanomaisempi luonne. Lähde Wikipedia.

SA-kuvat (www.sa-kuva.fi) ovat nyt kaikkien käytettävissä asiallisiin tarkoituksiin. Naantali nimellä löytyi 93 kuvaa.  Ne liittyivät merenhukkuneiden muistomerkkiin, jonka pystyttämisestä tulee kesäkuussa 70 vuotta. Oheisessa kuvassa on kaksi otosta.
Rymättylä nimellä löytyi Seiskarilaisten kalastajien kuvia nuotanvedosta. Merimaskun tai Velkuan nimellä ei kuvia löytynyt.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!