Harry Haijaisista on poissa

HarrySuominenA80v20120303.jpg

Monelle naantalilaiselle ystäväksi ja tutuksi tullut kesävieras  Haijaisten  Harry Suominen on kuollut. Vielä kesällä hän ystävälliseen tyylinsä mukaisesti piti seuraa meille. Kova sairaus ei antanut periksi.

Luonnonmaan yhdistyksessä Harry Leenansa taustatukena oli aktiivisesti mukana. Hän oli Luonnonmaahan ja Luonnonmaa häneen hyvin tyytyväinen.

Ennen kesäluonnonmalaisuutta Harry oli kulkenut pitkän taipaleen, jonka alkuun liittyi Naantalikin. Lapsuus ankeissa oloissa vieraan nurkissa oli kovaa koulua. Hän selviytyi ja  nuorukainen lähti poikasena elannon hankintaan merille tullakseen kotisatamaansa Turkuun.    

Harryn mittavasta aktiivisuudesta mainitsen vain Kerttulin kaupunginosayhdistyksen ja Vanhojen Demareiden puheenjohtajuudet. Aikaansaava ja uupumaton toiminta on saanut arvostusta. Joskus hänen yhteydenottonsa vähän pelotikin; mitä sellaista, mistä ei voinut kieltäytyä, Harry olikaan keksinyt asiansa edistämiseksi.

Harrylla oli selvä maailmankuva: Sosialidemokratia. Aate perustui inhimillisiin oikeudenmukaisuuden arvoihin isänmaan asiaa unohtamatta. Ja periksi ei annettu.
Mutta juuri silloin, kun vakavuus tahtoo ottaa otteen, juuri silloin Harryn huumorin taju ottaa tilanteen haltuun. Ja niinpä Harryn kanssa mielellään parannettiin maailmaa.

Tiukka mutta hauska oli Harry, ystävämme. Hyvää matkaa toivottaen.

Mikko Rönnholm ja monet muut ystävät ja kaverit

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!