Erkki Kantolaa muistaen

Erkkikantolaamuistaen20130211.jpg

Viulutaiteilija Erkki Kantola haudataan tänään. Hän oli Sibelius-Akatemian kvartetin  jäsen ja Naantalin musiikkijuhlien alkuaikojen puurtajiin kuulunut Erkki oli hieno mies. Arto Noraksen muistokirjoitus kertoo hänestä ja myös hänen osuudestaan Naantalin juhlien yhtenä tekijänä HS:n muistokirjoituksessa.

Auringonlasku Kailon saarelta länteen sai herkän taiteilijan elämään. Hän osasi jakaa tunnelmaa musiikkijuhlien vieraiden kanssa, hieno mies, kielitaitoinen ja sivistynyt, kun oli.  Hän palveli meitä ja maatamme välittämälle muualta tulleille suomalaisuuden avoimempaa puolta ja uskallan arvata monen olosuhteisiin ihastuneen liittävän Erkin tähän koskettavaan luonnon ja inhimillisen osaamisen yhteyteen.

Tunnen kiitollisuutta Erkki Kantolaa kohtaan erinomaisista hetkistä,  jotka laajensivat maailman kuvaani ja ymmärtämystäni aloille, jotka tuntuivat saavuttamattomilta.   
Erkki osoitti kiinnostusta ihan aidosti yhteiskuntaa ja kanssaihmisiin. Niin tekee ajatteleva ja tunteva ihminen.
  Vaaniva sairaus vei häneltä voimia, mutta viesti siitä, että hän ei ehtinyt saada apua vaivoihinsa, yllätti ja samalla muistutti siitä, että elämään kuulu kuoleminen. Erkin ääni niin soittona kuin sanoina soi sisällämme..

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!