Arvo Tamminen Im Memoriam 

tamminenarvo.jpg

Vääjäämättömästi edennyt pitkäkestoinen sairaus otti yliotteen Arvo Tammisesta. Syksyn ruskaan päättyi 76 -vuotiaan Arpan aika keskuudesamme.

Teknillisen oppilaitoksen suoritettuaan turkulaispoika Arppa aloitti telakoilla Turussa, Uudessakaupungissa ja Savonlinnassa asettuakseen  vuonna 1970 Naantaliin. Hän vastasi Naantalin kovimman kasvun aikana vesihuollosta yli kolme vuosikymmenen ajan.

Mittava ja ansiokas työuraa ei saanut merkityksensä mukaista huomiota ehkä siksi, että  Arpan panos juniori jalkapalloon ja jääkiekkoon oli niin näkyvä ja kuuluva osa Arppaa.

Arppa osasi asiansa jääkiekon valmennuksessa. Hän innosti ja kannusti ja hänen valmentamissaan joukkueissa taidot kasvoivat ja yhteishenki vahvistui. Tärkeintä oli nuorten kasvattaminen oikeudenmukaisuuteen ja hyvään käytökseen. Siinä sivussa samaa kasvatusta saivat tehokkaasti myös lasten vanhemmat. Arpan opit menivät perille molemmissa ryhmissä.
Erityisesti on muistettava 1968 syntyneiden tiivis ryhmä, joka kiersi Arpan  Ritvan johdolla puoli maailmaa. Vähintään monta sataa naantalilaista nuorta on saanut arvokasta oppia elämäänsä jääkiekon kautta Arvo Tammiselta.

Arppa myös vaikutti VG:n edustajana ja toimen miehenä  merkittävästi ensin tekojääradan tekemiseen ja sitten myöhemmin sen kattamiseen.

Kaksi kautta valtuustossa ja tehtävät useissa lautakunnissa Arvo Tamminen hoiti luotettavalla tyylillään.
Valtuustossa Arppa oli asiantunteva ja uusia näkökulmia esiin tuova. Arpalla oli selkeät ja perustellut näkemykset, joiden mukaisesti hän toimi. Arpan kanssa toimiminen oli  suoraviivaista, mutta mukavaa oli sitten kyse työstä tai vapaa-ajasta.

Keskustelu Arpan kanssa oli kovaäänistä mutta rakentavaa – voimaksa tahto ei ollut jääräpäisyyttä eikä ulkokuori pystynyt peittämään sisältä löytyvää herkkää, muita ymmärtävää ja hyvän tahtoista ystävää.

Martti Sipposen ja Rauno Vänttinen

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!