Pikkujoulun aattoaamu harmaan viileä. Puolitangossa oleva lippu kertoo viimeisen Mannerheim – ristinritarin viimeisestä matkasta. Koko Suomi otti osaa suruun – kunnioitti.

Puolitangossa olevat liput hämmensivät  monet. Jotkut muistelivat menneitä, että kaatuneiden päivänäkään ei enää pidetä lippu puolitangossa. Mutta kyllä sisäasianministeriö protokollat tuntee. Merkittävintä oli kunnianosoitus ja ajatus.

Ritareiden joukossa on kaksi naantalilaista Ilmari Honkanen ja Paavo Nuotio. Viime veteraanipäivänä Mikko Rönnholm teki aloitteen heidän muistolaatastaan. Asia on jossakin valmistelussa ja ehkäpä joskus sitten, kun muilta kiireiltä hallinto kerkeää.

 

 

Rannan ilme on muuttunut eikä huonompaan suuntaan.

Nk. Killan pistolaituri on siirretty Kailon suojaan. Se keksittää toimintaa ja on varmasti turvallisempi sijoitus.  Eikä se ainakaan nyt näyttänyt yhtään hassumalta.
Ensimmäinen näkemäni pistolaituri oli Merikarhujen vuosijuhlan ajaksi paikalle tuotu ponttoni. siihen kiinnittyi kymmeniä veneitä. Kun iltajuhlat oli launtaina  pidetty, niin sunnuntaina nousi sellainen tyypillinen lounainen myrsky tullia ja ponttonin ankkurit alkoivat antaa periksi. Veneiden irrottautumien näytti mahdottomalta, ja niinpä satamahinaaja  Naantali saatiin paikalle ja se piti ponttonin paikoillaan eikä suuri vahinkoja päässyt sattumaan.
Niin, että ei ole ihme, että jotkut veneilijät ovat  laituria vähän vierastaneet.