Näkyvää, todellista mutta ei kestävää

EipC3A4C3A4tC3A4eihC3A4ntC3A4C3A420180805.JPG

Kaasuputkessahan on hana molemmissa päissä” kirjoittaa uutispäällikkö Hannu Miettunen TS:ssa 5.8.2018.

Missä on putki, jossa on vain yksi pää?” kysyy Paavo Lipponen HS:n haastattelussa 3.8.2018.

Ei niin torellissi mutt niin virallissi” Turkulaisittain voisi niitä Trumpin tviittejä kuvat Markku Heikkilän uutisten käänteisilmiöiksi.

Ei päätä eikä häntää”- Jos jossain asiassa ei ole päätä eikä häntää, niin siinä ei ole mitään järkeä.
Luonnehdinta sopii Trumpin tviitteihin aika usein jopa putkilausuntoonkin.

Sateenkaari on todellinen, mutta sillä ei ole päätä eikä häntää. Mutta tviittejä se kuvaa satunnaisena hetkellisenä ilmiönä sillä erolla , että ilmiön voi selittää, vaikka:

Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän optinen ilmiö. Se syntyy, kun valo taittuu pisaran etupinnasta, heijastuu pisaran takapinnasta ja taittuu jälleen pisaran etupinnasta. Koska vesipisara on dispersiivinen, valkoinen valo hajoaa väreiksi muodostaen sateenkaaren.

Sateenkaari lienee huomatuin ilmakehän valoilmiö. Se on siksi herättänyt kiinnostusta kautta historian. Kertomuksia sateenkaaresta esiintyy tarustossa joka puolella maapalloa. Sitä on pidetty jumalallisen varjeluksen ja valaistumisen symbolina, sekä ennusmerkkinä. Wikipedia.

Tviitti leviä luonnontieteellisessä ja teknisessä mielessä ymmärrettävästi, mutta niiden viesti tuntuu joko tyhmältä tai turhalta.
Mutta silloin tulee meidän muistaa näin Hiroshiman muistopäivänä, että tviittien levittäjällä on se iso nappi, jota käytettiin viimeksi 73 vuotta sitten.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!