Home, teatteri  vai liikunta

KestiMaria20160923.jpg

Eikä mikään innosta enempää kuin eri keskinäinen kilpailu.


Muistissani on vielä aika, jolloin yleisurheilu – Naantalin Löyly - oli Olavi Vuorisalon aikoina yleisurheilun erityisesti keskimatkojen juoksun huippuseura. Palloiluseura VG:n perustaminen oli majesteettirikos.
No lajeja on tullut lisää ja seuroja myös. Jääkiekko, jalkapallo ja koripallo ovat olleet vaihtelevassa vedossa. Ringette nousi huipulle, taitoluistelu vetää erityisesti muodostelmaluistelussa pärjätään. Voimistelun uudet muodot ovat saaneet innostuksen aikaan ja tällä hetkellä taitaa salibandy olla vahvimmin nousussa, kun siellä on jo 400 pelaaja. Ja hienoa on huomata, että yleisurheilukin on tulossa takaisin ja onpa pesäpallollakin nuoria harrastajia. Kaikki on tärkeää ja ehdottomasti tuettavaa.

Kulttuuriharrastukset ovat monipuolistuneet ja voimistuneet. Kuorot kohentavat osaamistaan ja monia hienoja tapahtumia on aikaan saatu. Musiikissa vahvassa roolissa on puoliammattimainen Naantalin Musiikkiopisto. Kulttuuritaloyhdistykset ja muut harrastuspiirit näkyvät ja kuuluvat. Naantalin teatteri on vireessä ja harrastajia riittää. Ammattimaisella puolella Emma-teatteri on ollut myönteinen yllätys. Merimaskussa ja Rymättylässä kesäteatterit ovat ihastuttaneet.

Paikkakunnallako kaikki hyvin?

Ei tietenkään. Jos ongelmia ei ole, niin niitä kehitetään. Tapaus Kesti-Maaria on loistoesimerkki. Halveksittu tila, johon väkisin on saatu kesäksi galleristi, muutoin tila on byrokratian ongelmajätettä, jota ei ole saatu kenellekään.

Mutta niin kaikki muuttuu.
Kun Naantalin teatteri osoitti kiinnostusta paikkaan, tapahtui täyskäännös, muutos. Tila on joko homeen pesä nii, ettei se sovi teatterille tai sitten se on niin hienossa  kunnossa, että se sopii melkein mihin tahansa muuhun.

Kun kaupunginhallitus käsittelee tänään 7.11.2016 asiaa, on siellä esitys, että tilojen kunto selvitetään tämän vuoden aikana konsulttien toimesta.
Samaiseen hallituksen kokoukseen on tullut seuraava esitys:

Liikuntaseura Naantali ry:n, Naantalin Voimistelijat ry:n ja VG-62 ry:n esitys Kesti-Maarian tilojen muuttamiseksi tanssi- ja voimisteluliikuntaan sopiviksi

Kesti-Maarian tilat soveltuvat kohtuullisen remontin (vrt. kaupunginhallituksen esityslista, 7.11.2016, asianro 7) jälkeen niin päivä- kuin iltakäyttöön ja käyvät myös esteettömän erityisliikunnan pitopaikaksi, koska tiloihin pääsee nykyisen parkkialueen kautta. Tiloissa on niin ikään jo valmiina sekä pukuhuoneet, wc-tilat että suihkut. Kesti-Maarian tanssisali toisi toteutuessaan helpotuksen kaiken ikäisille ja erilaisista liikuntataustoista tuleville kuntalaisille.

Esitämme, että Kesti-Maarian tilat muutetaan sellaisiksi, että ne palvelevat tanssi- ja voimisteluliikunnan tarpeita. Toivomme kaupunginhallitukselta ymmärtäväistä suhtautumista esitykseemme, ja että se johtaa lukuisten näiden lajien harrastajien ja urheilijoiden tilantarpeiden parantumiseen.

Naantalissa
Leena Haanpää, Pauliina Ahovaara Marja Kytönen

Olemme siis positiivisen ongelman kanssa tekemisissä. On innostuksen ylitarjontaa. Ja se on hyvä se, että Naantali, joka Ylen ilmapiiritestissä pärjäsi täällä yhdistystoiminnassa vertailukuntia huonommin.
Toivon hartaasti, että tässä vilahtava ajattelutapa, että noilla toisilla ei niin väliä- ajattelu ei saa jalansijaa. Myö vastakkainasettelu kulttuuribyrokratian ja teatterin välillä on saatava poistetuksi muistaen, että vapaaehtoistyö on arvokkainta ja sitä tulee ymmärtää ja tukea. Yhteisöllisyyttä yksilökeskeskeiseen auktoriteettien maailmaan.


 [M1]on

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!