Kesti- Maariasta teatteri

KestiMaria20160923.jpg

"Naantalin Teatteri tarvitsee toimintansa turvaamiseksi oman kodin. Kesti-Maaria on toiveittemme mukainen paikka, jossa voisimme harjoitella aina, kun teatterilaisillemme parhaiten sopii, myös päivällä. Kaikille ikäryhmille riittäisi näin harjoitusaikoja (lapset, nuoret, aikuiset, seniorit). Lisäksi saisimme sinne tilat tarpeistollemme ja pukuvarastollemme, ompelimon, huoneen musiikin harjoitteluun ja mikä parasta: omat näyttämötilat, jossa lavasteet voisivat olla paikoillaan koko esityskauden. Vetoammekin asiassa kaupunginhallitukseen ja anomme KestiMaarian tilojen saamista Naantalin Teatterin tiloiksi ja käyttöön 1.1.2017 alkaen 5-10 vuoden määräajaksi.

Tiedämme, että tilat tullaan mahdollisesti joskus purkamaan, mutta siihen asti haluaisimme tuottaa tiloissa hyvää teatteria naantalilaisille ja ympäristökuntien asukkaille. Tiedämme myös, että KestiMaarian tilat ovat olleet lähes vailla toimintaa jo useamman vuoden ajan. Naantalin Teatteri toisi tiloihin toimintaa ja teatteriesitysten ohella muitakin kulttuuriesityksiä niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin nauttivaksi. Lisäksi uusina toimintamuotoina voisivat olla senioriteatteri, loma-aikoina teatterileiritoiminta, talvikaudella kaikille naantalilaisille avoin nuortenilta -perjantait sekä kesällä nuorten kirppis."

Naantalin teatteri on tehnyt oheisen anomuksen, jonka alkuosaa on yllä lainattu. Teatteri on tarjoutunut maksamaan 1.000 euron vuosivuokraa ja hoitamaan kiinteistöön tarvittavat muutokset.
Idea tuntuu tosi hyvältä, mutta varmaankin paljon työtä ja ponnisteluja vaativalta. Mutta luovat ihmiset saavat aikaan. Muistelen vain sitä siirrettävä Dramturgia, jonka teatterin väki toteutti suurelta osin talkoo työnä. Pukuja, lavastuksia ja esityksiä katsoessa voi vain arvailla, kuinka paljon muutakin suuren näyttelijäjoukon lisäksi onnistumiseen tarvitaan.
Olisi se hieno homma jos pimeinä syys ja talvi-iltoina Kesti- Maariassa palaisivat valot.

Onhan niillä seinillä myös teatteri helmiä jaettu silloin kun kaupunginvaltuusto Mäkelän Antin ja Rainetsalon Rekan monologeja kuunteli.

Niin oli meilläkin ennen vuoden 1982 presidentin vaaleja Manu iltamat, johon Ruostepuron Aulis oli tuonut Turun näyttelijälegendoja mm:ssa Leena Takalan ja Ilmari Aarre-Ahtion.

Kulttuurilautakunta oli saanut lukea ja kuulla monta selitystä virkamiesten esityksenä lähinnä perusteluiksi paikan sopimattomuudesta. Mutta lopuksi kuitenkin lausunnoksi tuli seuraava päätös:

MUSEONJOHTAJAN MUUTETTU PÄÄTÖSEHDOTUS:
Kulttuurilautakunta toteaa kaupunginhallitukselle, että

. lautakunta puoltaa Kesti-Maarian vuokraamista Naantalin teatterin käyttöön 5 vuoden vuokrasopimuksella 1.1.2017 alkaen

. lautakunnalla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lisätä rahallista tukea Naantalin teatterille, vaan teatterin tulisi rahoittaa Kesti-Maarian kiinteistön vuokraaminen muilla keinoin

. Kesti-Maaria vaatii merkittäviä muutostöitä, jotta se voisi toimia teatteritilana.

KULTTUURILAUTAKUNTA:Museonjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!