Naantalin hyvä tilinpäätös

Naantalintuloslaskelmat20092014.JPG

Kaupungin luottamushenkilöjohto, esimiehet ja koko henkilöstö ansaitsevat kiitoksen siitä, että määrätietoiset toimenpiteet hallitun talouskehityksen varmistamiseksi ovat tuottaneet tulosta.

Valtion toimenpiteet kiristävät tulevina vuosina selvästi kaupungin taloutta. Valtionosuusuudistus ja tehdyt valtionosuuksien leikkauspäätökset pienentävät kaupungin tuloja lähes 500 euroa asukasta kohti. On todennäköistä, että eduskuntavaalien jälkeen on tulossa uusia kuntataloutta heikentäviä päätöksiä. Näiden syiden vuoksi on välttämätöntä jatkaa tarkkaa taloudenpitoa ja hakea määrätietoisesti uusia keinoja tehostaa toimintaa, lisätä kaupungin vetovoimaa asuinkuntana ja luoda edellytyksiä työpaikkojen määrän lisääntymiselle. Terveen talouden avulla kaupunki voi parhaiten säilyttää asukkaiden palveluiden tason hyvänä ja toimia turvallisena työnantajana.

Toteaa kaupunginjohtaja Jouni Mutanen esittelyssään ihan oikein kiittää. Martti "Kallu2 Sipposta on kaiketi jo riittävästi kiitelty, kun tässä yhteydessä hänen panostaan ei mainita.

Alla olevasta tunuslukugalleriasta näkee kehityksen suunnan ja 2013 vuoden Kallun Grillin käänteen.


Tulos oli siis hyvä ilman sataman satunnaistakin voittoa yli 7 M€. Ikävä kyllä tämäkään ei vielä riitä meidän menneiden vuosien tappioiden kattamiseen; ne ovat kumulatiivisesti 18,8 M€, joten ilman satunnaisia kirjanpidollisia voittoja kertynyt tulos on vielä vajaat 8 M€ miinuksella.
Naantalin tulos on kuitenkin, jos vertaillaan muihin verrokkikuntiin, hyvä.
Tärkeintä on se, että kulupuoli on pitänyt, sillä siihen pystymme itse vaikuttamaan.

Hyvässä asiassa on sellainen huono puoli, että pelkkä voittoluku voi antaa sellaisen käsityksen, että jossakin on potti rahaa. Sitä ei tietenkään ole missään, vaan se on pääosin maassa, infrassa ja rakennuksissa, joiden arvo on varmaankin oikea ehdolla, että niillä on käyttöä eli kun kaupunki kasvaa ja kehittyy. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!