570 vuotta, koululaistaidetta ja pohjoismaista ystävyyttä

Naantali570vjpg.jpg

Ystävyyskaupunkivierailu alkoi eilen 22.8.2013 ja Naantali tiedottaa asiasta sivuillan mm:ssa:


  • Naantalin kaupungilla on pohjoismaisina ystävyyskuntina Vadstena Ruotsista, Svelvik Norjasta, Nordfyn Tanskasta ja Vesturbyggd Islannista. Ystävyyskunnista on perinteisesti kutsuttu neljä edustajaa puolisoineen sekä kaksi nuorta. Vähintään yhden edustajan tulisi edustaa Pohjola-Nordenia. Naantalista ohjelmaan osallistuu virkamiehiä, luottamushenkilöitä, Pohjola-Nordenin edustajia sekä lukion opiskelijoita.
"Hieno perinne jatkuu maailman muutoksesta globalisaatiosta ja EU:sta huolimatta tai ehkä juuri siksi", lausui valtuuston varapuheenjohtaja Tom Björkskog toivottaessaan vieraat tervetulleiksi kaupungintalolla Hyvä alku ja jatkoa seuraa. Aurinko hoitaa vieraanvaraisuutta kummasti

Naantali on 570-vuotias

vallis Gratie yhdistyksen ja kaupungin pääjuhla Kaupungin sivuilta on poimittu seuraava tiedote:
  • Perinteen mukaisesti Naantali-päivän iltana klo 18 alkaa Kristoffer-salissa pääjuhla, jossa julkistetaan mm. Vallis Gratiae -mitalin saaja ja palkitaan Naantalin kauneimmat kotipihat. Tänä vuonna juhlaa vietetään kaksikielisesti, sillä kaupungin vieraana mukana on edustajia pohjoismaisista ystävyyskunnista.
Eipä tälläkään kerralla ole esiin kirjoitettu, että juhlapuheen pitää Turun Yliopiston rehtori emeritus Keijo Virtanen. On se kummaa meininkiä.

Koululaisten taide on hieno idea. Ihan ovat kuin suurten taiteilijoiden tekemät. Onnea !

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!