Koulutiellä 50 vuoden tauon jälkeen

Lukionpiha20141030.jpg

Naantalin lukion historian opiskelijat tekevät vapaaehtoista kurssina koulun historiaa ja haastattelevat entisiä opettajia ja  oppilaita. Siitä tulee heidän näköinen NYK 100 vuotta opus aikanaan.
Ilokseni sain Ida Peiposelta

kutsun tulla kouluun ja niinpä sitten vanhasta muistista kuljin Torikatua pitkin yli Pappilanmäen ja Vadstenankatua koululle. Matkalla muistin Lätsää edesmennyttä kaveriani, jonka kanssa männyn siimeksessä vedimme Lifet ennen kouluun menoa.

Lukion piha on nykyisin toisella, siis meren puolella ja se on myös erilainen. Siellä vallitsee autojen, mopojen ja polkupyörien sopusointu. Kaikkia on lähes yhtä paljon. Meidän kouluaikana oli pari autoa ja loput polkupyöriä. Sellainen muutos.

Koulun valoisa aula on aurinkoisena päivän hienompi kuin monen hotellin lobby. 


Portaikossa vastaan tulevat oppilaiden taideteokset kohottavat rakennuksen ilmettä.
Käsikirjasto, johon Ida meidät vie, on rauhallinen paikka, josta näen suurin piirtein samana maiseman kuin koulun viimeisellä luokalla. Silloin arkkitehti Olli Vahteran suurta ja modernia taloa rakennettiin. Tasakattoiseen vaaleaan tilitaloon oli vaikea tottua.

Haastattelija on valmistautunut hyvin ja saa välillä puheenvuoronkin. Juttua on paljon niin – varmaan liian paljon, joten Idalla on vaativa tehtävä poimia kirjaan sopivaa. Se onnistuu.
Ihan mukava hetki ja retki.
MR 30.10.2014

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!