Yllättyksetön yllätys

PuoluekannatusHs20180919.JPG

 

Uusi gallup ihan vähän viittaa Ruotsiin eli mediankin hellimä ajatus Ruotsin vaikutuksesta on lievä. Hyvä niin, sillä Suomella on kaikki mahdollisuudet välttää Ruotsin ongelmat ihan normaalissa järjestyksessä iman hytkyjä.

Suurinta mielenkiinto kohdistuu Keskustaan Yle 17,8 ja HS 15,5 ero 2,3 prosenttia. Se on paljon pääministeripuolueen merkitys huomioon ottaen.

Hallitus on innoissaan talouden luvuista ja kuitenkin hallituksen oma ykköstavoite velkalinja tökkii. Kasvun huippuvuonna ei saada tehtyä ylijäämäistä budjettia. Mitä sitten kun lasku tulee. No sitten ovat muut remmissä.

Talousarviokeskustelussa juonikkaaksi tunnettu Olavi Ala-Nissilä nuoli Petteri Orpoa ja ehdotti häntä eurooppalaiseksi valtionvarainministeriksi. Hesarin Teija Sutinen halusi muistella edellisen Euroopan parhaan valtionvarainministerin Jyrki Kataisen aikaansaannoksia: Huipulta pohjalle, kuten tällä palstalla eilen asiaa esiteltiin.

Mutta ei vaaleja tosiasioilla ratkaista. Siinäkin yhteydessä voi viitata Jyrki Kataiseen, joka surkean valtionvarainministerin pallilta nousi pääministeriksi ja EU:n talousasioista vastaavaksi komisaariksi.
Ja taitaa Jyrki Boyta odottaa Sitran pääjohtajauus, jolla on aikaisemmin palkittu 1990-luvun lama-arkkitehti Esko Aho.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!