Yle 90 v ja muuta muutosta

Joutsentunnus20160910.JPG

Yle on 90-vuotta. ja se antaa aihetta muistella. Aamutelkkarissa olivat vanhat konkarit Aare Elo ja Heikki Kahila sekä syvähaastattelija Mirja Pyykkö. He edustivat aikaa, jolloin Repo antoi Ylen ”poltisoitua”.
Silloin sekoitettiin viihdettä ja asiaa. Jatkoajasta tuli huippusuosittu ja siinnä kansalle tutuksi tulluksi Mauno Koivistosta tuli kestopresidenttiehdokas.

Tällainen sekoittuminen on sittemmin laajentunut ja aika ajoin tuntuu siltä, että joskus kaikki viihteellistyy. Hyvänä esimerkkinä on entinen Insinööriuutiset, nykyiseltä nimeltään Tekniikka &Talous, jossa on tietenkin nimen mukaista asiaa, mutta myös nimimerkki Perusinsinööri Veijo Miettisen palsta.


Palstalla on monenlaista ja otan tähän laianuksia viimeisestä lehdestä otsikon Epätotuuksilla pääsee pitkälle alta.

Nyt , kun kolmikko Sipilä, Orpo ja Soini antavat lupauksia, jokaisen on syytä kysyä missä ja kenellä ovat rahayt, joilla lupaukset maksetaan. Vai pannaanko kaikki taas luotolle.

Timo Soini joutuu maailmalla arvostelun kohteeksi, koska hän on epäsiisti eikä mahdu vaatteisiinsa. salaisuu löytyy englannin kielen käänteisessä sanaparista stressed – desserts. Jos stressi painaa, niin makea maistuu. Tai huurteinen.

Taksikuskin kysymyksellä alastomalta naisasiakkaalta, missä teillä on rahat tai luottokortti, jolla aiotte maksaa.

Ne , joita kritiikki koskee, eivät sitä itse huomaa. Samaa koskee kuorsaajia: Kovimmat kuorsaavat yleensä nukahtavat ensimmäisenä.

Politiikka on sellainen kummallinen yhteiskunnan osa-alue, jossa tehdään tärkeitä päätöksiä monimutkaisissa olosuhteissa; pitää tuntea tosiasioita ja ymmärtää päätöksen vaikutukset ja samalla pitää miettiä myös taiteellista vaikutelmaa eli miltä näyttää. Kansalaisten siis äänestäjien näkökulma on luonnollisesti ajallisesti ja asiallisesti subjektiivinen sekä tiedonkulun fokusoima.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!