Yksilön voitto voi olla  oma tappio

Ehkä tänään naantalilaiset kokivat jotain ainakin varhaisemmin liikkeelle lähteneet. Lehtiä ei tullut. Syynä on ollut työselkkaus TS-yhtymässä. Se on ei kovin usein tapahtunutta. Ketosen konsernia on pidetty hyvänä ja työntekijöistään huolta kantavana yrityksen; talossa on ollut sellaista patruunahenkeä. No mediamaailma on muuttunut ja vaikutukset näkyvät ja tuntuvat joka puolella, mutta ehkä jokin osuus on asenteissakin. Aika entinen on takana.
Ajan ilmiöitä nämä ovat laajemmin. Tietenkin Metso kärjisti asian näkyvästi ja tuntuvasti. Aamu uutiset kertoivat irtisanomisten terveydellisistä vaikutuksista, sydänriskit ovat jopa viisinkertaistuneet. Siis laskut eivät ole pelkästään rahan menetyksiä vaan sen päälle tulevat inhimilliset kärsimykset niin monessa muodossa.  Ihminen on taas alistettu ennen koneen osaksi nyt järjestelmän uhriksi. Työväenliikkeen perimmäinen tarkoitus ihmisen vapauttaminen on edelleen ajankohtainen.
Toiveita herättävää oli kuulla, että ay-liike on alkanut kiinnostaa. Heti perään vastapainoksi kerrottiin, että työpaikoilla ihmiset vetäytyvät sisäänpäin kääntyen ja toisiinsa kilpailijan suhtautuen. Yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden välinen kamppailu on jokapäiväistä. Yksilön voitto on Pyrrhoksen voitto. Se lopulta on yksilönkin tappio.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!