Yhteistyökykyinen Naantali selvittää

Kokoomusministerit joutuvat selittelemään. Koomista tässä on, että pitää tehdä kovia päätöksiä ja toisaalta pakottaa muutkin mukaan jopa hallituskriisin uhalla tähän pakkoliitospuuhaan, jota nyt sitten itse vähätellään. Tarkoitan Jyrki Kataisen monikuvaista haastattelua Turun Sanomissa 6.10.2013.

Se oli tietenkin vastaus alueelta tulleeseen palautteeseen, joka on syntynyt pelosta ja sekaannuksesta; pelosta menettää kannatusta erityisesti Keskustalle ja sekaannuksesta, miten toimia paikallisesti puoluetta kunnioittaen ja paikallisia tuntoja myötäillen.

Naantalissa on ollut harvinaisen hyvä keskinäinen henki siksi, että täällä kaikki hyväksyvät tavoitteen: Itsenäinen Naantali paras vaihtoehto naantalilaisille ja Turun seudun muiden kuntien asukkaille : Keskusta ja Perussuomalaiset ja muutkin ovat olleet lojaaleja yhteistyön tekijöitä.

Sosialidemokraattien keskuudessa Kataisen hallitus on tuottanut pettymyksiä. Niitä ovat aiheuttaneet esimerkiksi telakkapäätökset ja osinkoverosekoilut. Mahdotonta meidän on ollut käsittää, miksi piti antaa periksi tässä pakkoliitokysymyksessä. Vaikka samaan pakettiin kuuluikin saavutuksena työmarkkinasopu, oli näiden asioiden yhtyeensitominen sekä tarpeetonta että tyhmää.

Mutta pakko ei meitä työhön saa ja käskyt Virkkusen ne meitä naurattaa. Mutta me teemme sen työ, joka meille määrätään.

Tässä on pahasti menossa sekaisin henkilökohtaiset ambitiot ja asiat. Tarkoitan, että halutaan estää kruununprinsessa Henna Virkkusen epäonnistuminen.Asiallisesti ottaen Virkkusen kikkailuista huolimatta on hyvää tehdä selvityksiä erilaista toimintamuodoista kunhan painopisteenä pidetään yhteistoiminta, mutta emme tietenkään kiellä selvittämästä joidenkin kuntien ja kuntien osien liitoksia. Emme vaan tässä vaiheessa usko niiden johtavaan mihinkään yhteistä aluettamme auttavaan suuntaan. Mutta se nähdään sitten.

Sivusta katsottuna tuntuu siltä, että Kokoomus on politisoinut asian yli kohtuuden. Poliittinen tarkoituksenmukaisuus paremmin sanottuna sen etsiminen ja kakkien epäileminen sumentaa näkymää. Tämä haittaa päätöksenteko ja lisää erilaisia ylimääräisiä kiemuroita. Joskus tuntuu silti, että itseluottamusta saisi olla ihan pikku rikkisen lisää asioiden hoidossa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!