Yhteistyökyky oli N:o 1

Tärkeintä oli, että kuntarakenteen ja terveydenhuollon järjestelyn kytky purettiin.

Kaikki ovat sitä mieltä,että paljon työtä tarvitaan, ja että vielä on hallinnossa paljon mietittävää. Edelleen olen sillä kannalla, että Ervat olisivat valtion hallinnassa ja että sairaanhoitopiirit, jotka ovat kuntien hallinnassa olevia, hoitaisivat alueellisen järjestelyn. Olen varma, että järjestämisessä tarvitaan vielä kuntiakin erityisesti sosiaalipuolen hommien hoito vaatii paikallista tuntemusta.
Aki Lindenin
yksioikoinen kommentti Hesarissa kuntien tehtävien puolikkaan menosta oli vahvasti oikaistu tulkinta.
 Nyt asian valmistelu on työryhmässä, jossa on edustajia oppositiostakin. Yksikanavainen rahoitus on selvitettävänä eli eiköhän tästä saada jotain järkevää, kunhan maltetaan, ja kun ei anneta vanhojen kaunojen sotkea asiaa.

Susanna Huovinen lähti optimistisena vetämään työryhmää, jonka tehtäväksi on välttää sudenkuopat. Hänen yksiselitteinen esitys sairaanhoitopiirien lakkauttamisesta. Sitä varmaankin kannattaa miettiä eli onko tarkoituksenmukaista lopettaa toimivia systeemejä. Nyt sitten tarvitaan asiantuntemusta ja joustavuutta.

Sitten on eri asia, kuinka paljon saadaan säästöjä. Toivottavaa olisi, että säästöjä ei tehdä julkisen palvelujen tehtäviä yksityisille siirtämällä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!