Yhteissoutuinen paneeli

Turunseurusanaonabpaneeli20170302.JPG

Paneeli oli muutoin sellaista sopuisaa yhteisten asioiden hoitoa.
Erillis kysymyksiin vastailtiin yhteistuumaisesti. Ja ”yleisökysymykset” olivat enemmän ehdokasmarkkinointia.
Valmistelutihin kysymyksiin annettiin hyviäkin vastauksia. Lauri Laine,sd, jonka vastaukset ovat kirjoituksia palstalla,  oli selkä eikä kuten halituspuolueiden edustajat, joille puuro oli kuuma kuten entisellä kissalla.

Sivistynyttä väkeä oli paneellin saatu ja puheenjohtaja hoiti hommansa.

Vain yksi ilkeä sivumaku jäi kun Sini Paasikivi, kesk yritti tulla jakamaan kunniaa iltapäivystyksen säilymisestä kertomalla, että olivat siellä sitä kannattamassa hekin. Tosiasia on, että keskustalaiset seurasivat oman puolueensa kaupunginjohtajaa, joka asiantuntijana väkevästi perusteli päivystyksestä luopumista  ainoaksi oikeaksi.
Kun sitten kaupunginjohtaja joutui taipumaan muiden parempien asiantuntijoiden esitysten edessä muuttaen esitystään. Tätä sitten kaikki muutkin seurasivat.
Tätä vaihetta ei olisi koskaan tullut, ellei SDP:n Hannu Aalto olisi sote-lautakunnan päätöstä esittänyt alistettavaksi kaupunginhallitukselle. Päivystys olis loppunut lautakunnan päätööksen mukaisesti ja tästä PAASIKIVEN SINI oli täysin tietoinen.
Luottamushenkilöllä pitää olla rohkeutta puolustaa kuntalisten etua byrokratiaa vastaan. ja mikä vielä tulee muistaa, että annetaan kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.

Yhteiseksi häpeäksi niin kysyjälle kuin paneelille oli veroprosentti sekoilu. Se oli ennen muuta  osoitus SOS hallituksen luomasta sekavasta asetelmasta. Sotkusta - hypystä tuntemattomaan.
Suomen tasavallassa ei ole nimittäin mitään valmista lainsäädäntöä. On vain hallituksen uhoavia esityksiä, joita eduskunta ei ole vielä käsittelyt. Vasta sen jälkeen tiedetään, miten homma menee. Ja jos jotain voi arvata, niin ei se ainakaan niin mene kuin hallitus esittää siitä yksinkertaisesta syystä, että hallitus ehtii - kuten se on monet kerrat tehnyt  - vielä  pyörtää omat esityksensä.

Lammasluodossa nähtiin Kokoomukselle tyypillinen monilla korteilla pelaamista: Ryhmän puheenvuoro on puolueen kanta, mutta itse olen toista mieltä, julisti Kristiina Sunell.  KD varapuheenjohtaja Naantalin Tommi urheasti puolusti joutomaalle rakentamista ja keskusta häntä kannatti.
Muu paneeli oli rakentamista vastaan eli seurasivat sosialidemokraattien linjaa.

Yleisö ei ollut kovin paljon, mutta paneelin järjestäminen oli kunniakas teko Seutusanomilta, kiitos siitä. Video löytyy lehden sivuilta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!