Yhteisistä sanoista yksityisiin tekoihin

OECDveronkiertokuriin20151010.JPG

Perjantaina maailman merkittävimmät valtionvarainministerit hyväksyivät rikkaimpien maiden klubin OECD:n laatimat säännöt  suuryritysten veron välttelyn estämiseksi. Järjestön Johtaja Angel Gurrían sanoi,

oli aika saada "takaisin kansalaisten luottamus" ja "siirtyä seuraavaan vaiheeseen, joka koostuu hyvin määritellystä trilogiasta: implementation, implementation, implementationtäytäntöönpanoa, täytäntöönpanoa, täytäntöönpano".

Uudet säännöt, eli "perustan rapautumisen ja voittojen siirtämisen" Beps:n tarkoituksena parantaa avoimuutta, tukkia porsaanreiät sekä rajoittaa veroparatiisien käyttöä. Kansainvälinen projekti aloitettiin kaksi vuotta sitten G20-maiden hallituksien vastauksena julkiseen vihaan, jonka yritysten verosuunnittelun julkitulo on aiheuttanut.

Sanotaan, että vedellä on notkeat niskat ja niin myös suuryrityksillä – isot määrät mahtuvat pienstä aukosta. On myös tunnettua, että suuryritykset ovat kuin saippua, hyvin rasvattuna ne aina luiskatavat demokratioiden kömpelöistä käsistä. Nytkin puhutaan yhdessä, mutta mitä kotoan tehdään, on sitten ihan eri luku.

250 miljardia euroa kannatta metsästää vaikka ei kaikkea saisikaan, ja jos asia on esillä, niin myös kansalaisilla on mahdollisuus seurata asioiden kehittymistä ja muistuttaa päättäjiä tekemättömistä päätöksistä sekä valvonnan puutteesta. Huomaa Suomen harmaan talouden resurssien leikkaukset.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!