Wappu kulttuuria

vappuonkevC3A4C3A4njuhla20160429.jpg

Vapun odotuksen merkeissä NTY kokoontui Tilliholvissa poikkeuksellisesti perjantaina 29.4.2016 käsittelemään yleisiä ja erityisiä asioita.
Puheenjohtaja kertoi saaneensa moitteita valitusta päivästä ja esitti valittelunsa tapahtuneesta. Tuli toisenlainekin näkemys esille, että vappumarssiin - ja mitä siitä sitten seuraakin - voi osallistua nyt vappupäivän illan kokouksen häiritsemättä.

Kulttuuri on kovilla

Puhuttiin yleisesti kulttuurista säveltäjä Kalevi Ahon sivuillakin olleen referaatin pohjalta. Todettiin, että nykyasenteilla ei Naantaliin tulisi Musiikkijuhlia, kun ei edes historian kirjoittamiseen löydy halua. Naantalissa ei näytä löytyvän sitä, joka ajan kellon kääntäisi. Sivistysporvari on harvinainen ja ehtyvä paikallinen luonnonvara. Naantali on Unikeon kaupunki.

Yhteistyötä naapurien kanssa

Porukassa mietittiin johtokunnan ja Raision kunnallisjärjestön torstaista tapaamista. Ihan hyvässä yhteisessä hengessä lähestyttiin sotea ja kuntavaaleja. Rasekostakin käytiin avoin keskustelu.
Yleinen kokous toisti aikaisemmat näkemykset koulutuksen Naantalissa pitämisen tärkeydestä.
Kirjoituksia palstalta luettavissa oleva puheenjohtajan Seutusanomissa ollut kolumni tuntui olleen monien mielestä vähintään oikean suuntainen.

Ja sitten valtuuston asioissa:

Ikuisuuskysymykseltä tuntuvat talousarvion ylitykset, joita piisaa. MAL sopimusta hämmästeltiin ja mietitiin sitäkin, että eikö pitäis asian yhteydessä kertoa, mitä edellisellä kaudella on tavoiteltu ja mitä on saavutettu. Ehkäpä se johtaisi realistisempaan suuntaan. Oli hyvä, että RS:n asiatoimittaja Joni Koskikin sohaisi tähän suuntaan.

Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten asia on nyt valtuustossa.

Sosialidemokraattien ELY:n, sote-lautakunnan ja kaupunginjohtajan linjaa tukenut johdonmukainen linja  sai tukea. Pohdittiin sitäkin, että onko valtuustossa tarpeen äänestyttää kaupunginhallituksessa hävinnyttä pohjaesitystä. Kokoomuksen eskonpuumerkki ei asetelama kuitenkaan niin paljon muuttanut, etteikä se voisi mennä ilman demonstraatio päätökseksi, kun Perussuomalaisten vastaehdotus on joka tapauksessa odotettavissa.
Vahvasti painotettiin sitä, että nyt on tärkeintä, mitä tehdään eli nähtiin kh:ssa hyväksytyn ponnen olleen ilmoitus siitä, että asian kärjistämiseen ei suurella enemmistöllä ole Naantalissa halua.

Sitten lopuksi kiitoksia Röölän suunnan tervehdyksestä:

Teoksen symboliikkaan liityen vielä vappuun kuuluvaa teekkarihuumoria Tekniikka& Talous lehden perusinsinöörin suulla:

Wappubileisiin valmistautuvan pariskunnan rouvapuolisko motkotti, että vastanaineina mies kutsui häntä aina päivänsäteeksi.
- Nyt vain laukkaat yhtenään kapakassa.
- Katsos rouvaseni, eläminen auringossa tekee minut kovin janoiseksi.
Hauskaa Wappua!

Ps. Meillä Naantalin auringon alla elävillä ukoilla on tuplasyy, vai mitä?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!