Voiko soopaan kyllästyä ?

ClintonTrumpaverolinjaukset20160814.JPG

Hillary Clinton ja entinen presidentti Bill Clinton maksavat liittovaltion veroa 34,2 prosenttia ja paikallisia veroja 9 prosenttia eli yhteensä 43,2 prosenttia. — yläpäähän vuosimaksuja viimeisten 15 vuoden aikana.

Yli $10 miljoonan tulot muodostuvat hänen $1.1 ja miehensä $4. 4 puhepalkkioista sekä $3 kirjoituspalkkiosta kirjailijana ja entisen presidentin konsultointipalkkioita $1. 6 miljoonaa.FT 12.8.2016

Heidän veroaste on korkea ja niiden julkistuksella pistellään Trumpia verotietojen panttaamisesta.

Suursijoittaja Warren Buffet ovat pilkkasi Trumpin liikemieskykyjen sijoittajana oleva pörssilistalta tikka heittämällä apinaa huonoimmat. 

Trumpin ehdotus liittovaltion talouspolitiikaksi merkitsisi 11. 000 miljardin dollarin lisävelkaantumista nykyisen 105 prosentin BKT osuuden eli 19 0000 miljardin lisäksi. Clintonin ohjelma lisäsi vajaalla 300 miljardilla. Mutta kuten tiedämme, ei tosiasioilla näissä kisoissa maaleja tehdä.

Sen sijaan julkisten tiedotusvälineiden Trumpia suosineet otsikot ja artikkelit ovat markkina-arvoiltaan miljardeja. Ja niillä kansaa kosiskellaan.

”Se [Donald Trumpin ehdokkuus] ei ehkä ole hyväksi Yhdysvalloille, mutta se on pirun hyväksi CBS:lle”, tiivisti uutiskanavan toimitusjohtaja  Leslie Moonves helmikuussa.
Trump ei ole suosittu möläytyksistään huolimatta; hän on suosittu niiden takia.
Siksi on odotettavissa, että mitä alemmas hänen kannatuslukunsa vajoavat, sitä kiihkeämmin hän lähiviikkoina twiittaa.

Trump on menettänyt tukensa naisten ja koulutettujen keskuudessa. Nyt hänen voitonmahdollisuutensa perustuvat yhä epätoivoisemmin siihen porukkaan, joka haluaa haistattaa poliitikoille, medialle ja rationaalisuudelle pitkät. Itse en usko, että heitä on Yhdysvalloissa tarpeeksi, mutta vannomaan en mene. Laura Saarikoski HS 14.8.2016

Yhdysvaltojen politiikkaa on pitkään tehty väkivallan varjossa.

Kaksi tunnetuimmista presidenteistä— Abraham Lincoln ja John Kennedy-murhattiin. 1968 presidentin vaalikampanjan aikana murhattiin Bobby Kennedy murhattiin, viisi vuotta hänen veljensä ja kaksi kuukautta kansalaisoikeustaistelijan Martin Luther King murhien jälkeen. Ronald Reagania ammuttiin ja haavoittui vakavasti presidenttikautensa alkuvuosina. Gideon Rachman FT:ssä viime viikolla.

Rachman ei usko, että Donald Trump tulisi näillä puheilla valituksi, mutta hän epäilee, että ne entisestään huonontaa poliittista ilmapiiriä USA:ssa.

GOP (Grand Old party) suuren vanhan puolueen eli republikaanien piiristä ehdotetaan, että pitäisi vielä vaihtaa ehdokasta.
Kun politiikassa kaikki on mahdollista, niin mieleen hiipii ajatus, että voisiko se olla mahdollista ja olisiko se jopa harkittua. Trump lokaa Clintonin omasta maineestaan piittaamatta. Kansa haluaa jotain parempaa ja niinpä kahden inhokkiehdokaan tilalle haetaan ihmismäisempi oikeistolainen, jonka avulla saataisiin Hillary Clinton syrjään; sehän on kuitenkin ollut Trumpinkin kannatuksen tärkein tekijä.

Väkivalta voi kääntyä yllyttäjääkin vastaa ihan konkreettisesti. Väkivalta on vaarallista ja arvaamatonta ja sen kanssa flirttailu on vastenmielisyyden lisäksi vastuutonta.

Hillary Clintonin paksua nahkaa pidetään hänen pahimpaan esteenään menestyä; Kaikki on harkittua ja mietittyä. Jotain inhimillistä kaivataan. Mutta tyylin muuttaminen voi olla vaarallista sekin, joten toiveita on pantava siihen, että mauttomiin vitseihin kyllästytään.
Riittääkö aika tähän, sen aika näyttää.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!