Voi valtuusto

Naantalin valtuustossa puheenjohtamisen raskainta ja hienointa antia on puheiden pakkokuuleminen. Ilo oli tällä kerralla kuulla Tom Björkskogin kd ja Leena Haanpään vihr. asiantuntevat ja samalla myötätuntoiset puheenvuorot Lasten ja nuorten hyvinvointi suunnitelmasta.
Valtuusto ei ole hyvä paikka laatia pitkiä asiakirjoja. Sen sijaan toivottavaa olisi, että tällaisten papereiden tekijät kävisivät kuuntelemaassa puheita, joissa oli monia varteen otettavia kohtia.
Myös kaupunginhallituksen velvollisuus olisi tällaisen käsittelyn jälkeen huolehtia valtuutettujen esitysten perillemenosta käytännön työhön.

Naantalin valtuusto toimii tehokkaasti eikä valtuuston kokouksissa useinkaan käydä vaalikeskusteluja. Nyt sellaista orastaa halua siihen suuntaan oli. Vilhelm Junnila, ps. antoi näyttöä omista puhujan kyvyistään ja Juha Haapakoski, kok taas osoitti talousasioiden tuntemusta. Molemmat halusivat erottautua. Junnilan esittämä Musiikkijuhlien avustuksen pienentäminen on koko juhlien ajan ollut Naantalin valtuuston lempi aiheita; opponentteja on löytynyt niin oikealta kuin vasemmalta ja välillä keskeltäkin. Mutta onneksi Naantali on kantanut Turun seudun kulttuuritarjonnan vastuunsa juhlien avulla.
Haapakosken väite, että siivous Naantalissa maksaa 3 € neliöltä, kun se naapureissa on hinnaltaan 2,5 € ja monessa paikassa alle 2 € vaatii selvitystä. Tämän kanssa vastakkainen näkemys oli Vasenryhmän ponsi, joka edellytti työpaikkojen vakinaistamista ehdoitta heti.

Muut ryhmät joutuvat tekemään vastuullisia päätöksiä.

Sirpa Hagsberg ,sd käytti tasapainosimman puheenvuoron, joka julkaistaan kirjoituksia sivuilla. Siinnä huomion keskipisteenä ollut asukkaiden palveluista huolehtiminen ja kaupungin kehityksen turvaaminen olivat sopusoinnussa.

Raittola-Kärkkäinen vas. kaksikon parin parin kotihoitajan rahojen saaminen budjettiin ei ollut huono esitys ja veikkaan, että jatkossa siihen suuntaan mennään, jos aiotaan kotona asumista tukea muutenkin kuin puheissa.

Jan Lindströmiä, kok jurppii aivan ilmiselvästi, että ryhmän nokkamiehet hävisivät Kokoomuksen ryhmässä viime valtuustokauden lopussa syksyllä 2012  vastuulliselle ryhmän enemmistölle veroprosentin korotuksen .
Lyhyesti sanottuna ajatus verojen alentamisesta  on pahinta populismia ja osoittaa, ettei Kokoomuksesta ole vastuulliseksi asioiden hoitajaksi. Heti kun kaupungin talouden nokka on vähän pinnan päällä, niin heti lähdetään sukellukseen tietämättä juurikaan mitään tulevasta.
Tämä mielikuvapolitiikka, josta on puhuttu suulla suuremmallakin ja korkeammallakin tasolta, jurppii. Tekisi mieli käyttää, jos se ei olisi sopimatonta,  Alex Stubbin Pohjoismaiden neuvostossa lausuttua VVMP ilmaisua.

Ps. Käytävällä kuultiin, että Kokoomuksen kunnallisjärjestön nykyinen puheenjohtaja Ville Vuorio keskittyy privaattitöihinsä ja uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Saara Seppälä
Puolueorganisaatioilla on tärkeä rooli yhteistyön tekemisessä ja yhteyden pitämisessä jäsenistön kautta asukkaisiin.
Kiitämme Villeä aktiivisuudesta eritoten Unikeon Politiikkatorin luomisesta ja ylläpitämisestä.
Toivotamme onnea Saaralle!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!