Voi meitä raukkoja...

DeutsceBankjaGabriel20161003.JPG

Saksalaisen DB-lippulaivapankin vaikeudet kirvoittavat monenlaisia tunteita:

Oikein niille päälle päsmäreille, maistakoot nyt omia lääkkeitä, vahingonilo on vilpittömintä.
Tai sitten: Ei kait taas tulla kansan kukkarolle, toivottavasti vyöry ei ala, hoidetaanko tämä EKP:n rahoilla. Eikö saksalaisten pankkien pelastamiseksi ole jo euroalueen vaikeuksissa olevien valtioiden kautta  tarpeeksi tehty? 

Nalle Wahlrooskin jo vuosia sitten kertoi, että saksalaiset erityisesti paikalliset ei privaatit  Landsbankit ovat kuralla. Mutta miksei omistaja ole huolehtinut DB:stä?

Barak Obamakin kuvaili, että pankkituesta tykätään yhtä vähän kuin juurihoidosta.

Vertaus on  sattuva ikävä kyllä siksikin, että yhden juuren hoito ei estä toisen tulemista parannetusta ennakkohoidosta huolimatta.

Me emme tiedä, mikä ratkaisu tulee olemaan. Selvää on, että jotain on pakko tehdä: Rahoitusproffa Vesa Putkonen oli aamutelkkarissa oikeassa, että pankille pahinta on luottamuksen menettäminen.

Angela Merkel vaikenee kaikilla kielillä ja vielä olemuksellaankin. Varakansleri on sentään huomannut jutun suurimman paradoksin:

Saksan talousministeri Sigmar Gabriel,spd kiinnitti huomiota Muistioon , jonka Deutsche Bankin pääjohtaja Cryan lähetti Deutsche henkilökunnalle viime viikolla, kun sen osakkeet syöksyi 30 vuotta matalimmalle tasolle . Siinä hän syytti "markkinavoimia", jotka yrittivät horjuttaa pankkia.

"En tiennyt, pitäisikö minun nauraa tai olla raivoissaan, että pankki, joka kääntyi keinottelun liiketoimintamalli nyt ilmoittaa olevansa keinotelijoiden uhri " ministeri Gabrielia sanoi. "Olen todella huolissani työntekijöistä " FT 3.10.2016

Asioita kaukaa seuranneena toivoisin, että sosialidemokratia jopa Suomessa  huomaisi vihdoinkin, että eurooppalainen yhden oikean saksalaisen talouden malli  ei ole pelkästään tyhmää vaan se on myös vaarallinen.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!