Virpa Puiston vahvasti elävälle muistolle

virpatarttuutoimeen.jpg

Sairaanhoitaja, Ensi Kodin johtaja , kansanedustaja ja  sosiaalineuvos on se yhteiskunnallinen polku, josta tunnemme eilen 10.11.2013 edesmenneen Virpa Puiston.
Ankara sairaus lopulta vei voimakastahtoisen Virpan.

Virpa itse kertoo taustastaan:

  • Synnyin viattomien lasten päivänä suurten ikäluokkien hyvänä vuosikertana 1946 viisilapsiseen yrittäjäperheeseen keskimmäiseksi. Sisarukset, suuret koulut ja harrastusryhmät opettivat sosiaalisuutta ja jakamisen iloa.
  • Äitini pohjalaisuus ja isäni turkulaisuus vahvistavat olemuksessani suorapuheisuutta, rehtiyttä ja luotettavuutta, jotka joidenkin mielestä ovat pelottavaakin avoimuutta ja selkeäsanaisuutta. Oikeudenmukaisuutta puolustaessani ne joskus kääntyvät minua vastaan.

Virpan tahto-ominaisuudet olivat hänen sisällään nousten tarvittaessa nopeastikin pintaan. Vääryys oli avainsana, jolla sanavyöryt lähtivät liikkeelle. Eikä aina tarvittu edes muiden yllytystä.

Virpalla oli politiikassa menestystä, mutta eräs onneton tapahtuma jätti häneen pysyvän arven. Se oli ministeriyden kariutuminen pahansuopien huhujen seurauksena. Tiedämme, että Virpan kyvyillä ja voimilla hänestä olisi tullut todellinen päällikkö ihmisten asioiden kanssa painiskelevaan ministeriöön.

Me  vaalikentillä kilpaa juosseet kadehdimme Virpan kykyä saada sanomansa perille ja sitä läheisyyttä, jonka hän sai omiin tukijoihinsa. Hän oli taitava ja reippaan huumorinsa vuoksi hauskaa seuraa. Sosiaali- ja terveysalan eksperttiisi ei tehnyt hänestä sosiaalitanttaa, vaan hänen kokonaiskuvaansa kuului yhteiskunnan monimuotoisten ja mutkikkaiden kokonaisuuksien hallinta. Se teki hänestä vahvan myös talouspainotteisissa ympyröissä.


Virpa teki kunnioitettava yhteiskunnallisen kaaren, josta oli suurta apua niin yhteisöille kuin yksilöillekin. Otamme osaa läheisten suruun. Virpan vahvasti elävä muisto on parasta lohdutusta.

 Sisukas toimeenpanijakuva on hänen kotisivuilta. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!