Ville Vaaranmaa on poissa

skannaa0012.jpg

Vilho Vaaranmaa ehti tammikuussa täyttää 85 vuotta. Nopeasti edennyt sairaus vei hänet viime viikolla iäisyyteen. Ville ehti olla Naantalin Työväenyhdistyksen jäsenenä vuodesta 1963 asti eli yli 50 vuotta. Ammattimiehenä hän oli yhdistyksen edustaja mm:ssa Sähkölaitoslautakunnassa.
Sähköasentajana Nesteellä uransa tehnyt Vilho Vaaranmaa oli aktiivinen ay-mies, joka oli omaksunut kansainvaltaisen työväenliikkeen siis sosialidemokratian perusteet. Hänelle oli tyypillistä voimakas periaatteellisuus joskus jopa jääräpäisyyteen asti. Oma tahto ja peräänantamattomuus olivat ominaisuuksia, joista hänet tunnisti.

Mutta työväenliikkeen yhteisissä harrastuksissa Ville oli kuitenkin valmis toimimaan. Vilho Vaaranmaa toimi Naantalin Tovereiden puheenjohtajana seuran täyttäessä 60 vuotta. Urheilu ja kuntoilumiehenä hän oli ottanut vetääkseen jo tuolloin vaikeuksissa olleen seuran. Hän kirjoitti puheenjohtajan turinoissa julki toivomuksensa saada uutta kipinää toimintaan. Ida Karken runoa lainaten hän aloitti kirjoituksensa kuvaten omaa suhtautumistaan urheiluun:

  • Vaan urheiluhenki elää, se ei kuolla saa.
    Ain uutena, ajast’aikaan se varttuu ja valtaa saa.

Ville olikin Naantalin kuntourheilun vapaaehtoisia voimia ja hän mm:ssa toimi Pensamon Paavon kanssa vuosia Naantalin hiihtolatujen latupartioina silloin, kun ei meillä vielä ollut henkilökuntaa eikä koneita. Hän siis tiesi todellisesta urheiluhengestä enemmän kuin monet muut.

Rannikon Laulumiehissä Ville harrasti mieskuorolaulua  kuoron alusta viime päiviin asti. Kulttuuri ja urheilu sopivat yhteen jäyhässä jopa ajoittain syrjään vetäytyvässä Juhla-Taimon uskollisessa asukkaassa.

Vakavat sairaus voitti vahvan miehen yllättävän nopeasti.
Kunnioittavin ajatuksin tervehdimme edesmennyttä toveri ja otamme osaa omaisten ja ystävien suruun.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!