Vilho Laaksonen on poissa

VilhoLaaksonenonkuollut20160201.jpg

Isä, Vilho Laaksonen nukkui pois maanantaina 1.2.2016 illalla. Hänen hengityksensä hiipui ja hän kuoli rauhallisesti pois, ilmoitti Ritva tytär.


92 vuotiaan sotaveteraanin ja Naantalin Työväenyhdistyksen pitkäaikaisimman jäsenen iäisyysmatka oli alkanut.

Laaksosen Villen aikalaiset muistavat hänet Naantalin Tovereiden hyvän yleisurheilijana ja hiihtäjänä. Vilho Laaksonen liittyi yhdistyksen jäseneksi 1.1.1945. Sodan jälkeisessä epävarmuuden tilanteessa valinta oli rohkea liputus kansanvaltaisen työväenliikkeen puolesta.
Vilho Laaksonen oli luonteeltaan rauhallisen harkitsevainen eikä hän koskaan ollut huutokuorolaisia ja kaikkein vähiten hän piti ääntä itsestään. 71 vuotta sosialidemokraattisen puolueen jäsenenä on paikallinen ennätys ja arvelen, ettei sen ylittäneitä muualta maastamme löydy.

Ihmeellinen ihminen , niin voi Vilhosta sanoa. Nimittäin ihan heti ei tule mieleen toista henkilöä, josta kanssaihmiset niin yksipuolisesta ovat aina puhuneet hyvää.
Vilhon kuunteli ja antoi arvoa toisille niin työssä kuin vapa-ajan harrastuksissa.
Pisimmän työuran hän teki Naantalin puisto-osastossa. Ammattitaidon ja ahkeruuden ohella arvostusta hän sai juuri yhteistyökyvystään ja ystävällisyydestään. Hänessä oli säteily, joka teki vaikutuksen niin, että poikamme ensimmäinen ammattihaave oli tulla hänen kaltaiseksi.

Työväenyhdistyksen talkoojoukoissa myhäilevä Ville oli haluttu työkaveri. Hänelle uskotut tehtävät Ville hoiti moitteettomasti. Aatteellisesti hän oli selkeä, mutta joustava. Luottamusmiestehtävissään velvollisuudentuntoinen Vilho sai arvostusta kaikilta tahoilta.

Tänä päivänä tunnemme tuskaa siitä yhteiskunnissamme valitsevasta päättäjien ja kansalaisten välisestä kuilusta. Yksi syy on siinä, että on meillä liian vähän Vilho Laaksosia, sellaisia esimerkiksi kelpaavia eläviä puolueen mainostauluja.

Pitkän elämän salaisuutta kysellään tällaisen 92 vuotiaan sodan rasitukset kärsineen ja sairauksienkin kanssa kamppailleen miehen kohdalla. Vilhon luonnikas luonne ja läheisten erinomainen hoito selittävät sen, että hän eli elämänsä ehtoon kotonaan.

Vilhoa emme unohda, silmissämme hänen hymyilleen kohteliaasti kiittäen poistuu yläilmoihin.

Vilho siunataan 5.3.2016 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!