Viisi vuotta meni Paavolta kirjoitta 15 tärkeästä vuodesta.

PaavoLipponenjaMikkoMajander20141021.jpg

 Paavo Lippoinen on saanut ja antanut haastatteluja.
Kiinnostus on kohdistunut Mauno Koiviston II hallituksen aikaan, käännekohtaan. Paavo Lipponen kertoo, että hän on rakentanut kuvan menneestä uudelleen omalta kannaltaan. Hänelle oli siihen hyvät edellytykset Vara Manuna, pääministerin sihteerinä. Avoimesti hän kuitenkin tunnustaa, että jotakin asioita on unohtunut tai että kaikki ole ollut hänen tiedossaan. ja toivookin, että kokonaiskuvaa täydennetään, kriittisestikin.

Urho Kekkosen otteen herpaantuminen toi hädän Keskustan käteen; K-linjan johto tarrautui ulkopoliittiseen johtoasemaan ja hauraaseen presidenttiin ja yritti kaataa Koiviston hallituksen. Mauno Koivisto ymmärsi  kokonaiskuvan paremmin, kuin puolue. Koivistolla oli strategien linja, puolue taas oli huolissaan omasta kannatuksestaan.

Paavo Väyrynen ei onnistunut Koiviston syrjäyttämisessä. Hän ja hänen kaverit Kekkosen perilliset arvioivat tilanteen väärin. Eino Uusitalo ja Ahti Pekkala ymmärsivät, mitä kello oli lyönyt nousivat poliittisen pelin yläpuolelle ja kansakunnan asialle.
Aamutelkkarissa Paavo sanoi, että politiikka on siistiytynyt. Rahaa liikkui runsaasti ja vuorineuvokset olivat auliita tukemaan/ johtamaan Väyrysen taistelua. Ei siis ihme, ettei Paavo ole osannut arvata omaa tilaansa.Jarmo Korhonen omassa kirjassaan näyttää tämän vahvistavan.

Olinhan siellä minäkin, leuhkasti sanottuna ja jotain on mieleen jäänyt noilta ajoilta. Palataan niihin, sillä kaikkea ei ole sanottu.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!