Viina ja raittius sekoitavat päät

Alkoholilaki20170601.JPG

Eilen edesmennyt Pensamon Paavo suhteellisesti raittiimpana hoiti Naantali  kaupunginhallituksessa näitä kysymyksiä. Paino on sanalla suhteellisesti eli joko suhteellisuudentaju pitää olla, kuten Paavolla oli.
Eduskunnan edesmenneen suurenvaliokunnan kokouksessa täysraitis Niilo Hämäläinen ratkaisi promillerajan sanomalla joku suhteellisuus pitää olla. Ja Nipa tiesi, mikä suuri ja mikä on pienei asia. Sellaisia päättäjiä on Suomessa ollut.

Kuvan kolumnisti lopettaa kolumninsa:

Lauman paimen, pääministeri Juha Sipilä on ollut asiasta alkuiltapäivään mennessä hiljaa.
Alkoholifarssi kuvaa osaltaan suomalaisten kieroutunutta suhtautumista alkoholiin. Eduskunta ja hallituskin menevät sekaisin vain muutamasta alkoholiprosentista.
Kaatuuko koko uudistus? Tuskin. Tämä päivä menee vielä sekoillessa. Sitten nukutaan pää selväksi, jonka jälkeen haetaan uutta ratkaisua.

Mutta ehkäpä tässäkin on kysymys siitä kuin juopottelussa; hukutetaan suuremmat murheet kuten esimerkiksi Sampo Terhon EU- kansanäänestyssekoilu ja ties mitä muuta peruttavaa lainsäädäntöä muhii jossakin SOS-hallituksen mätäkuun valtiopäiviä odottavassa turhuuden putkessa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!