Viikko kuninkaan kasvatta

Pam ja Ek saatiin samaan pöytään ja samantien samaan rintamaan vaatimaan veronalennuksia. Kun tätä kokonaisuutta yrittää ulkopuolisena mutta sekä pitkään, että joskus läheltäkin seuranneena ymmärtämään, joutuu nostamaa kätensä pystyyn: Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Sosiologian proffa Harri Melin  arveli taustalla olleen Suomessa vallitsevan vastuullisuuden. Pam sanoo olevansa solidaarinen ja sallivansa muiden halukkaiden päästä neuvottelemaan, kun niin monet ovat tätä halunneet. Pääministerin käynnillä oli vaikutusta; suora kasvokkain oleminen sinänsä on hyvästä, sanoi Ann Selin, vaikkei yksityiskohdista puhetta ollutkaan.

Pam:n toiveet saada pienpalkkaisille osa-aikatyöntekijöille enemmän ansioita pidemmällä työajalla on ymmärrettävä ja perusteltu tavoite, mutta miten tällainen systeemi sitten mahtaakaan käytännössä toimia, kun monella työnantajalla on ihan muuta mielessä. Peukkuja.

Keskustelu ei ollut yhtään kiivasta, vaan tuskaisia. Valinta oli  ruton ja koleran välillä.

Tasavallan hallituksen kannat selkiintyivät menneen viikon aikana eli nyt luotetaan, että menoleikkaukset, veronkiristykset, ostovoiman kannalta veron lisäykset kompensoidaan. Muutoin lähtökohtana on, että pelataan omilla korteilla.


Ann Selin puhuu ja perustelee kohtalaisen hyvin aika ajoin vakuuttavastikin. Ja nyt otan riskin ja sanon, että julkisuuden henkilö viestii koko olemuksellaan ja siinnä kannattaisi harkita millä keinolla kertoo liiton tiukoista ehdoista.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!