Viihdettä, vaalikeirtuetta ja vanhan kertausta

VirkkunenLaajalajareilunkaupunkassi20140311.jpg

Ministeri Henna Virkkunen järjesti kuntauudistusta käsittelevän informaatiotilaisuuden, johon oli koottu seutukunnan päättäjiä. Saimme kuulla ajankohtaiskatsauksen, jonka voisi kuitata: " Ei mitään uutta länsirintamalla".
Tilaisuutta ennen pidetty lehdistötilaisuus oli vetänyt hyvin väkeä ja kun vielä illalla, että myös seuraavan aamuna ministeri pääsi kadulle kansan pariin, niin EU-vaalien avaus oli huomaamattoman hienosti hoidettu.
Reilun kaupan kangaskassilla (kuvakollaasissa vahvojej rakenen rovuien Virkkusen ja Laajalan välissä) ja tulevan talouden surkeuden yhdistelmällä meitä patistettiin hyväksymään kuntaliitoksia. "Jos jotain fiksua keksitte, niin otetaan se huomioon", tiivisti ministeri ja lisäsi, mutta "liitosesityksiä pitää tehdä".Koko alaueesta ei kuitenkaan tehdä yhtä kaupunkia.
Pakkoliitoslaki on pakko tehdä ja keinot perustuslain kiertämiseen kylä löydetään. Amen

Taivassalon Pauli Kurkilahti oli myötäkarvainen Turun suunnalle ja kuntajärjestelyille  haikaillen suomalaisen saaristokunnan - tarkoitti varmaankin Naantalia- perään.
Maskun Mari Karsio kertoi kokemusperäisen tiedon, että kolmen kunnan liitos ei ole tuonut säästöjä eivätkä rajojen siirtelyt muuta demografiaa eivät vähennä pendelöintiä.
Turun Minna Arve lainasi Mauno Koiviston viisaus kokoelmista-  Jottain tarttis tehrä - lausahduksen. Vaikutelmaksi jäi, ettei tässä puheita tarvita, sillä ministeri ja selvittäjät tekevät sen, mistä sovittu on.
Mikko Rönnholm edustaen Naantalia ja lähempänä olevia kehyskuntia näki, että kankeus vie joustavuuden ja kitka vie säästöt ja että pieni kilpailu on hyvästä (Koko tarina kirjotuksia palstalla)

Tohtori Timo Aron (Pori) esitys seutukuntien menestystekijöistä sisälsi vanhaa, mutta myös uutta. Se juttu kannatti kuulla.
Hänen varovaien viesti oli, että sisäiset tekijät ja Turun seudun mainekuvat vaativat parannusta. Ulkoisesti Turun seutu on menestynyt monien pelkoja paremmin. Olipa hän tutkimuksissaan huomannut senkin, että muuttoliikkeessä on tapahtunut käänne kehyskunnista keskuskaupunkiin. Ja porilaien ohje meille!


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!