Vihreys voitti

NaantalinsdvaltuutetutA20170409.jpg

Koko maassa opposition voitto meni sivu SDP:n suun. Pieni voitto oli se, että SDP hävisi vähiten kolmen kärjen osalta. Vihreiden voitto oli kiistaton ja Vasemmistoliiton nousu oli selvä ja pieniin voittoihin ylsivät RKP ja KD.
Kun verrataan tilannetta edellisiin vaaleihin merkittävin muutos oli se, että oppositiossa oli nyt viisi puoluetta, kun viimeksi vain Keskusta sai nauttia tästä ilosta. Tämä on merkittävin tekijä SDP:n vaalin kokonaistuloksen kannalta.

Aivan aluksi onnittelmme Naantalin vihreita erinomaisesta tuloksesta!

Naantalissa vihreillä on ollut aliedustusta nyt se vika  korjattiin kunnolla ja vihreät olivat Naantalin voittaja kolmella lisäpaikalla.
Äänestysprosentin paikoillaan pysymyminen, vahva ehdokkaiden välinen sisäinen kilpailu ja Toni Forsblomin loistava ja kattava yksilösuoritus säästivät Kokoomuksen suuremmalta tappiolta.
Vilhelm Junnila kova ponnistus piti PS:n menetyksen vain yhtenä.
SDP menetti asemiaan jo ehdokasasettelusta lähtien; kahdeksan ehdokasta vähemmän vei paikan ja kun ehdokaslistalla ei ollut vetovoimaista uutta tekijää, niin ehkäpä kymmenen paikkaan jääminen alkaa maistua siedettävältä. Yksilöpanostus on SDP:llä selvästi muita vähäisempää ja se tuntuu yksilökekskeisemmäksi käyvässä kamapailussa

Kokonaisuutena voi arvioida, että kaavoituskysymys oli vihreille hyvä teema. Seuraako tästä jotain linjan muutosta Naantalissa, jää nähtäväksi.
Yllätyksenä voi pitää sitä, että Kristillisdemokraatit eivät lisänneet paikkoja; Juha Mannerin vetoapu ei riittänyt. Naantalin valtuuston kannalta yksi menetys oli Tommy Björkskogin jääminen varalle.

Naantalin uudet valtuutetut;

Kymmenen ensimmäiseksi valittua vertauslukujen perusteella valitut

Forsblom, Toni  KOK 567

Rönnholm, Mikko  SDP 177

Lindström, Jan  KOK 309

Tuuna, Markku  KOK 245

Maine, Mirva * VIHR 250

Santalahti, Samuli  KESK**

Hagsberg, Sirpa  SDP 158

Junnila, Vilhelm  PS 520

Gustafsson, Hanna  KOK 165

Aho, Kimmo  SDP 145

Muut SDP:n valtuutetut
Aalto, Hannu 141
Sipponen, Kaisa  113
Maja, Pirjo  87
Vienonen, Hannele  87
Hyvönen, Jarmo * 79
Takanen, Juha 78
Laine, Lauri  77

Varalle valitut
Alho, Riitta * 76 , Ansamaa, Eliisa  75 , Helenius, Markus * 68 , Hautala, Isabella * 57 . Lindgren, Heikki * 54

Tässä käytetyt tiedot ovaat vaalit sivuilta

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!