Vihdoinkin eteenpäin

Naantalin keskustan rakennemallin käsittely herätti toiveen heräämisestä. Kun pois luetaan Vasemmistoliiton ja Vihreiden nostalgis-utopistisella sanahötöllä höystetty vastustaminen, olivat suurempien puolueiden puheenvuorot eteenpäin katsovia ja samansuuntaisia: Oltiin tyytyväisiä, että vihdoinkin on edetty ja samalla oltiin tukemassa asemakaavoituksen ripeyttä. Painopiste oli toteuttamiskelpoisuudessa ja kokonaisuudessa; kerroslukumäärät ja näkymät oli rohjettu siirtää asukkaiden saamisen tieltä. Pitää toivoa, että tämä henki säilyy ja saa sitten nähdä kestääkö tämä Naantalin kumpujen öiden kolistelut.

Tero Tavio muistutti, että Kokoomus on suurin ryhmä. Se on hyvä pitää vastuun kannalta mielessä, kun asia viedään eteenpäin, sillä suurimman ryhmän toiminnan on oltava selvää ja päättäväistä, muutoin asia puuroutuminen jatkuu. Kokoomuksen kannattaa huomata, että SDP:n, Keskustan ja Perussuomalaisten linja oli selkeä ja käytännöllinen:
Nyt eteenpäin vauhdilla.
 Viher-vaassarit eivät kaupungin edusta piittaa; turhautumistaan ja neuvottomuuttaan he purkavat toivoen, että  änkyröinnillä löytyisi  kannattajia, äänekkäitäkin. Mutta mitään uutta ei ole tiedossa. Se on hyvä muistaa ja myös se, että mitään korvaamatonta ei Naantalin Tullissa menetetä. Nyt on aika toimia demokratian sääntöjen mukaisesti enemmistön kantojen mukaisesti. Tämä on selvä ohje ja vahva vaatimus myös valmistelevalle virkakunnalle. Virastojen jarrunpainajien ja omien kotkotusten aika on ohi.

Sirpa Hagsberg
kantoi huolta asuntojen hinnoista. Tärkeä asia erityisesti Naantalin sisäisille muuttajille.
Vilhelm Junnila puolestaan - johtuukohan puheenjohtaja Timo Soinista - kertoi, että Naantalin keskusta-alue on viisi hehtaaria Vatikaania suurempi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!