Vihdoinkin

Valtionosuudet20140411.JPG

Koville ottaa kun uros poikii sanotaan, mutta näyttää se olevan tuskan takana tuo naisenkin pään kääntäminen.
Hallitus peruu pakkoliitoslain.
Onnittelemme hallitusta ja vähän itseämmekin, kun olemme jaksaneet pitää puoliamme.
Näin asiasta Jouni Backman

Valtioneuvosto on päättänyt juuri, että valtiovallan toimivallan lisäämistä kuntaliitoksissa, eli nk. pakkoliitospykälää ei viedä eteen päin.

Backman muistuttaa, että sosialidemokraatit hyväksyivät valtioneuvoston toimivallan laajentamisen vain, koska se se oli osana rakennepoliittista ohjelmaa ja tiukoilla reunaehdoilla.

- Kuntarakennelain edellyttämät lisäselvitykset ja niiden pohjalta tapahtuvat kuntien päätökset ovat tarpeellisia. Viime syksynä rakennepaketin yhteydessä sovittiin aloitettavaksi valmistelu valtioneuvoston toimivallan lisäämiseksi kuntaliitoksissa. Sosialidemokraatit hyväksyivät valmistelun aloittamisen vain osana kokonaisuutta ja tiukoilla reunaehdoilla, Backman toteaa.

- Kun valmistelun kuluessa on ilmennyt, että kaavailulle valtioneuvoston toimivallan lisäämiselle ei ole edellytyksiä, ovat sosialidemokraatit tyytyväisiä, että tämä kuntarakennelain ”valuvika” tulee nyt toiveidemme mukaisesti korjattua, Backman sanoo.

Kostoksi sitten Valtiosuusuudistus, joka merkitsee Varsinais-Suomelle yli 50 miljoonan menetystä ja Naantalille yli neljä miljoonaa. Kuten oheisesta kuvasta näkyy.
Turun sanomatkin vaisuna vain toteaa eikä mainitse suurimpia hävijöitä.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!