Veteraanit tukevat tulevaisuutta

VeteraanipC3A4ivC3A42017JarkkoIirejaPaavoPensamo20170427.jpg

Veteraaniasiain neuvottelukunta komentaja Jarkko Iiren puheenjohdolla oli järjestänyt veteraanipäivän tiivishenkisen juhlan seurakuntakeskukseen.

Juhlassa oli nostalgia osana Aurinkopoikien lauluesityksiä: Sillanpään Marssilaulu, Äänisen aallot ja Lottien laulu ovat ylväitä ehkäpä pateettisiakin. Veteraanin iltahuuto ei ole helppoa kuunneltavaa, kun katsoo edessä istuvia harvenevia joukkoja.

Lasten voimistelu, tanssi, leikki ja lauluohjelmat ovat loistava valinta veteraanijuhlaan. Musiikkiopiston DoReMi lauluyhtyeen Isoisän olkihattu oli vaikuttava ja Suopellon koulun oppilaiden tanssiesitys oli henkeäsalpaava, Maijamäen koulun oppilaiden voimisteluesitys oli kilpasarjan tasoista ja Lietsalan eskarin "Sydämenlennot" ja "Salamat" oli hellyttävä.

Lukion oppilaskunnan Viivi Väätänen ja Emil Nyblom pitivät juhlavan puheen. Kiitollisuutta menneestä ja kehuja nykyiselle hyvinvointiyhteiskunnalle tuli tasapuolisesti. Olemme parhaita, vaikka joskus ujoja. Meidän vuoro on  pitää Suomi maailman kartalla ja Suomi Suomena. Tasapainoinen ja kypsä esitys!

Veteraanien vastuunkantaja Paavo Pensamo oli tälläkin kerralla hienolla asialla toivoessaan nuorten esityksiä. Niinpä hän kokemukseen perustuva arvionsa oli ”että kehitystä on tapahtunut – ja paljon” Tämän hän sanoi Maikkiaan muistellen.

Ps. Tämän päivän Ranskassa pohditaan nationalismin ja patriotismin eroja jopa vertaillen aikaamme 1930-liukuun: George Orwell vertaili näitä ilmiöitä seuraavasti:

Isänmaallisuus on positiivisia tunteita, kun juhlitaan kansallisia instituutioita, perinteitä ja arvoja.
Kansallisuuskiihko on synkempää voiman ja paremmuuden ylistystä ja vainoharhaisuutta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!