Verot ennallaan, sote tekee sitä tai tätä ja valtio päättää

VerojamaksetaanmielelllC3A4C3A4n20171030.JPG

Sotessa on monenlaista mietittävää. Yksi kysymys on: Kannattaako kunnan törsätä nyt?

Kannattaa ja ei. Pelätään aiheesta, että kyllä valtio keinot keksii; on valtionosuudet ja veron tasaukset. Ja jos ja jos se maakunta tulee, niin kuka tietää, mitä se tekee. Suo siellä vetelä täällä. 

Valtion osuudet pienenevät Naantalissa 1,8 M€ ja Naantalin verontasaus on suuri 4.2 M€, samaa suurta luokkaa se on ollut vuosia. Vertailun vuoksi kerrotaan, että esimerkiksi Turulla tasaus on 1,5 M€.

Niinpä Naantalin kaupunginhallitus kannatti yksimielisesti pitää verot ensi vuonna ennallaan.

Vapaavuoren linjaa ei Naantalia innosta. Uskotaan tutkimuksiin iloisista veronmaksajista. Suhdanteiden kannalta linja on oikea. Kerättän nyt kun menee hyvin ja josku sitten käytetään.Mutta kyllä rahoja käytettävä nytkin palveluihin eikä pihistellä kuten viime vuonna lykkäämällä tehostetun palveluasuntojen avaamista puolella vuodella.Nyt olisi lasten vuoro: varhaiskasvatuksessa painopiste ja koulujen ja harrastusten suunnassa

Suomalaisten suhtautuminen verojen maksamiseen on muuttunut myönteisemmäksi, ilmenee Verohallinnon asennetutkimuksesta. Verohallinnon elo–lokakuussa teettämän asennetutkimuksen mukaan 79 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista maksaa veronsa mielellään.
Luku on noussut neljässä vuodessa 10 prosenttiyksikköä. Tutkimukseen vastaajista 96 prosenttia pitää verojen keräämistä tärkeänä, koska siten voidaan ylläpitää hyvinvointivaltiota. Vastaajista 93 prosenttia kertoo maksavansa verot ja mätkyt ajallaan. Verottajan Tutkimus kertoo

Teknologiateollisuuden palkankorotus 3,2 %  kahdeksi vuodeksi.

Mitä tämä vaikuttaa julkiselle puolelle, kysytään. Verotulot nousevat tietenkin palkkojen noustessa, ja taas palkannousu tietää kustannuksia, eli menoja.
Balanssi löytyy varmasti, nimittäin ainakin menot saadaan tasapainoon!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!