Velan pelko ei olekaan viisauden alku

SadreckordofausterityWolf20130227.JPG

Martin Wolf jaksaa opettaa  kuvin, kuvioin että ennen muuta sanoin,  miten tuhoisa yksisilmäisyys ja itsepäisyys on eli  luulo ei ole tiedon väärtti. :

  • G 20 maiden Toronton  julkilausuma vuonna 2010  kuului: Edistyneiden talouksien on sitouduttava julkisen talouden alijäämän puolittamiseen  2013 aikana ja vakauttamaan tai pienentämään Velka – kansantuotesuhde vuoteen 2016 mennessä. Olivatko molemmat tavoitteet välttämättömiä ja viisaita?  Eivät, vastaa Wolf ja viittaa belgialaisekonomisti  Paul de Grauwen tutkimuksiin, joissa osoitetaan, että talouden kiristäminen on vähentänyt kansantuotetta ja heikentänyt velkasuhdetta.

Kirjoituksia palstalla on tästä grafiikkaa, jonka olen liittänyt Suomen ajankohtaiseen valintatilanteeseen. Suomen kohdalla ei dramaattista tiukennusta ole vielä edes tehty, mutta silti kansantuote takeltelee. Sitä myrkkyä ei siis pitäisi lisätä, on viestini Kalevan puoliväliriihessä - jutussa , jonka kokonaisuudessaan voi lukea tästä.


Wolf syyttää ongelman perimmäiseksi syyksi sitä, että EKP ei alun alkaen ottanut hallitusten  viimeisen takaajan roolia. Tässä muistutan, että tästäkin on puhuttu tällä palstalla moneen kertaan ja onhan tämä taas läheistä sukua niille paljon parjatuille eurobondeille, joita kaikkien on pitänyt intohimoisesti ja yhtenäisenä rintamaan vastustaa ja tässä ollaan. Mietitään tätä, kun seurataan sydän syrjällään Italian menoa.

Hesarikin on herännyt:
http://www.hs.fi/paivanlehti/#04032013/talous/Taloustieteilij%C3%A4t+Eurojohto+syyllinen+taantumaan/a1362285269445

 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!