Vassarit lähtivät

SDP viestittää: Kehyspäätös 2014: kohti vahvaa valtiontaloutta

  • Hallitus on tänään sopinut kehysratkaisusta. Ratkaisu sisältää kolme kokonaisuutta. Ensimmäinen on julkisen talouden tervehdyttäminen. Vuodelle 2015 päätettiin karkeasti arvioiden 1,5 miljardin euron toimista, jotka jakaantuvat noin tasan meno- ja verosopeutuksen välillä.
  • Suurituloisimpien verotusta korotetaan ja pienituloisimpien verotusta kevennetään. Kiristämme pääomatuloverotusta ja teemme solidaarisuusverosta pysyvän. Veropaketti kaventaa hieman tuloeroja. Rehellisesti on myös sanottava: me teemme vaikeita leikkauksia. Päätöksemme koskevat aivan kaikkia. Toimia tehdään, jotta valtion velkaantuminen saadaan taittumaan. Näillä päätöksillä velkaantuminen saadaan taittumaan vuoteen 2017 mennessä.
  • Toinen kokonaisuus koskee rakenneuudistuksia. Vahvalle parlamentaariselle pohjalle rakennettu sote-ratkaisu on rakennekorin ydin. Lisäksi sosialidemokraateille tärkeät oppivelvollisuuden pidentäminen ja hakijasuman purku etenevät. Rakennetyö vahvistaa hyvinvointivaltiota turvaten sen tulevaisuuden rahoituspohjaa.
  • Kolmas, vaan ei vähäisin kokonaisuus on kasvu- ja työllisyyspaketti. Yhteensä noin 600 miljoonan kasvupaketti tuo työtä Suomeen. Liikennehankkeista yksi merkittävä on Valtatie 6 rakentamisen aikaistaminen. Valtatie vie Loviisasta Kouvolan, Lappeenrannan, Imatran ja Joensuun kautta Kajaaniin. Sosialidemokraattien vahva työ kasvun ja työllisyyden puolesta johti vaikuttavaan pakettiin.
  • Kehysriihi vaikutti myös hallituksen kokoonpanoon. Riihessä vasemmistoliitto ja muu hallitus totesivat yhteisen taipaleensa tulleen tiensä päähän. SDP käsittelee muuttunutta poliittista tilannetta torstaina pidettävässä puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.
  • Suomi tarvitsee sosialidemokraatteja. Tänään on tehty päätöksiä, jotka vahvistavat taloutta, tuovat työtä ja uudistavat rakenteita. Hyvinvointivaltion tulevaisuus tehdään tänään.

Vassarit lähtivät ja SDP:n takka kasvaa, sillä haukkujen kohteena - sylkykuppina olemista entistä enemmän tämä tietää. Voi tällä olla vaikutusta puoluekokoukseenkin.
Lapsilisäleikkaus on kenkkumainen kuin myös palkansaajien kustannuksia lisäävät veroratkaisut. Vastenmielisiä päätöksiä ja vähän haiskahtaa siltä, että ihan tarkoituksella asioita tehtiin vaikeasti nieltäviksi siis erityisen helposti haukuttaviksi.

Henkilökohtaisesti harmittaa, että pääomaverolliset pääsevät niin vähällä. Myös valtion omaisuuden myyminen voi olla epäviisasta.

Mutta nyt ei rutista enemmän, vaan todetaan ensinnäkin, että periaatteessa palveluista kiinni pitäminen on keskeistä ja ratkaisujen tekeminen välttämätöntä. Kun pannaan kuntien pakkoliitospaperit mappi Ö:hön, niin sitten voisi jotenkin menoa puolustaa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!