Valtuuston puheista

PuherajoitukommenttiTSssC3A420150830.JPG

 

Turun Sanomissa oli tänään 30.8.2015 juttu  Turussa esillä olevasta valtuuston puheleikkurista. Naapurikunnan edustajana oli oheinen kommenttini julkaistu.

Siinä oli pikkuvirhe  tai epätarkkuus, jonka olen pyytänyt korjaamaan seuraavan sisältöisellä sähköpostilla:

Haastatellustani TS:ssä 30.8.2015 on syntynyt  - minun ilmaisusta tai Laurin tulkinnasta johtuen- virheellinen sisältö lausumaani. Korjaan sen: Naantalissa ei ole ollut aiemmin tiukkoja aikarajoitteita. Sen sijaan aikaisemmin on ollut puhetta niiden tarpeesta siksi, että oli  jokunen pitkään puhuva yksittäinen valtuutettu.

Aihetta on tunnustaa, että olen itsekin käyttänyt liian pitkiä puheenvuoroja.
Kun nykyisin on monia tapoja saada oma näkemys julkisuuteen ja dokumentoitua, on entistä vähemmän perusteita vaatia rajoittamattomia puheaikoja.

Euroopan parlamentissa jaetaan puheenvuorot ryhmille niiden suhteellisen koon mukaisesti siten, että jokainen ryhmä saa perusajan ja sen päälle ryhmän koon mukaisen lisäajan. Siellä saa riviedustaja voi olla tyytyväinen yhden tai kahden minuutin puhevuorosta. Kyllä se myös pakottaa miettimään sisältöä.

Naantalissa on pidättyväinen puhekulttuuri, joka voi johtua kehittyneestä arvostelukyvystä, laiskuudesta, vähäisestä yleisöstä, harvoista paikalla olevista toimittajista tai jostakin muusta syystä. MRTUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!