Valtuusto aloite Viialan ryhmäkodin (dementiayksikön) käyttöön otosta.

TakanenJuha.jpg

Valtuusto aloite Viialan ryhmäkodin (dementiayksikön) käyttöön otosta.

Luonnonmaalla on herännyt ihmetys sosiaalitoimelta tyhjäksi jääneen rakennuksen tyhjillään olo. Vuoden alussa varhaiskasvatuksen päiväkodit tulevat täyttymään viimeistä paikkaa myöten.

Olemme eri tarkastuksissa todenneet päiväkotien melun lisääntyneen ja osittain ilmastointikoneiden tehon heikkouden, kun päiväkodeissa saattaa olla osan päivästä jopa yli mitoitusten olevia lapsimääriä.

Aikoinaan kun Kultarannan päiväkoti lakkautettiin, ei uskottu lapsimäärän Luonnonmaalla nousevan näin paljon kuin se on nyt tehnyt. Tietenkin muissa päiväkodeissa oli silloin tilaa, mutta nykyisin ei enää ole.

Tila asiasta on käyty keskustelua kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa ja olemme jo aikaisemmin ehdottaneet jotta Viialan päiväkodin viereinen tyhjillään oleva rakennus otettaisiin päiväkodin käyttöön, koska Viialan päiväkotiin on n. 3v jono.

Tällä tila ratkaisulla saataisiin ratkaistua Luonnonmaan kasvava päivähoitopaikkojen tarve ainakin osittain ja samalla saataisiin kaksi piha – aluetta yhdistettyä jolloin pihasta tulisi lapsiystävällisempi.

Nykyisinkin päiväkoti käyttää määrättyinä vuodenaikoina viereistä pihaa lasten leikkipaikkana.

Arvoisa puheenjohtaja.

Emme myöskään pidä järkevänä lasten kannalta, että vetoamme aina, että emme halua maksaa seinistä. Ymmärrämme ettei tuhlaamaan ei ruveta, mutta eikö varhaiskasvatuksesta ole säästetty jo tarpeeksi? Meneillään on myös koulu ja päiväkotiverkko selvitys, joka  ei tuo ongelmaan lähiaikoina helpotusta.

Luonnonmaalla on jatkuvasti kasvavavia alueita: Porhonkallion, Kultarannan, Linnavuoren liitännäisalueineen, Kaivolan alueen, Kukolan Vainio 1, eteläisen Luonnonmaan, vuoden 2018 alusta käynnistyvän Kukolan Vainio 2, ja juuri hyväksyvämme Yli – Kaivolan alue.

Kaupunki ja asukkaat myyvät edellä mainituilta alueilta tontteja ja asuntoja kertoen päiväkoti ja koulupalveluiden läheisyydestä. Sinänsä Naantalissa eivät matkat ole mahdottoman pitkiä, mutta tuleville ja jo alueella asuville asukkaille on vaikea selittää mikseivät he saa paikkaa Viialasta ja miksei viereistä rakennuta liitetä ainakin toistaiseksi päiväkodin yhteyteen.

Esitämmekin edellä mainituista syistä, että kaupunki ryhtyy välittömästi toimiin jotta tyhjillään oleva sosiaalitoimen entinen ryhmäkoti liitetään Viialan päiväkodin yhteyteen piha–alueineen.

Juha Takanen ym.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!