Valtion omistus laajenee - Kuka vielä pilkkaa?

 • – Valtio on johdonmukaisesti halunnut löytää kestävän ja liiketaloudellisesti kannattavan omistusratkaisun. Pitkäjänteinen työ tuotti tulosta, työministeri Lauri Ihalainen toteaa 4.8.2014.
  Meyer Werft on vakavarainen yhtiö, jolla on pitkä kokemus laivanrakennuksesta. Yhdessä Suomen valtion vähemmistöomistuksen kanssa uusien tilausten rahoitus kyetään varmistamaan.
  Meyer Werftistä tulee 70 prosentin osakeosuudella enemmistöosakas ja pääsijoittaja.  Suomen valtiolle tulee Suomen Teollisuussijoitus Oy:n kautta 30 prosentin osakeosuus. Teollisuussijoituksen omistuksen on tarkoitus toimia käynnistysvaiheen moottorina. Ratkaisu mahdollistaa myös valtion myöhemmän irtautumisen sijoituksesta, jolloin Meyerista tulisi telakan ainoa omistaja. Lisäksi osapuolet ovat sopineet yhtiön tulevaisuuden vakauttavista, merkittävistä investoinneista.

  Työministeri Ihalainen katsoo ratkaisun turvaavan telakan tulevaisuuden merkittävänä työllistäjänä ja alueellisena elinkeinoelämän veturina.  Uusi omistus valaa pohjan telakan pitkäjänteiselle kehittämiselle.
  – Valtion ja Meyer Werftin yhteisomistus palauttanee myös henkilöstön luottamuksen telakan tulevaisuuteen. Telakan toiminnan jatkuvuuden kannalta on äärettömän tärkeää, että omistuspohja on vakaa, Ihalainen korostaa.
  TEM: tiedote 4.8.2014

Mielenkiintoista on tikut silmissä muistella, mitä kaikkea on tullut sanotuksi tämänkin sekamelskan yhteydessää: Auringonlaskunalalle ei valtion rahoja pidä panna. Se taisi olla pääsanoma. Niin ja tietenkin valtion osallistumista on sittemmin pilkattu menneen ajan haikailuksi.
Valtiolla on omat tehtävänsä, eikä sen pidä sotkeutua kaikkeen. Mutta se voi olla ratkaiseva tekijä, vähemmistöosuudellakin. Se on tahtokysymys, se on uskottavuuskysymys. Ja siitä on kysymys, kun vertaamme liberalistisia markkinatalouintoilijota ja meitä vanahanaikaisia demareita.
Pläkkiselvää on, että ilman SDP:tä tätä ratkaisua ei olisi tullut. 

Ja toinen asia: Näemme, että tässä asiassa paikallisella aktiivisuudella ja päättäväisyydellä on oma osansa. Demokratian hyvä puoli on, että siinä voi vaikuttaa. Ja tämä prosessi vahvistaa sen, että kannattaa vaikuttaa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!