Valdimir Putin DA

Putineisalliliberaalejauudistuksia20180319.JPG

Luottamus ja toivo, sekä lopuksi ”Menestys odottaa meitä, Da”,

oli tyytyväisen Vladimir Putinin kiitollinen viesti kannattajilleen.

Äänestysprosentti oli 67 prosenttia  ja mikä merkittävintä; Putin sai 52 prosenttia kaikista äänioikeutetuista eli hän voitti selvästi toiseksi tulleet 33 prosenttia saaneet äänestämättä jättäneet.

Vaikuttiko brittien toimet myrkytystapauksen johdosta on mielenkiintoinen: Aikaisempiin galluppeihin verrattuna vaalitulos ei poikennut ylöspäin, eli ei tällä ollut näin arvioiden vaikutusta. Tämä tapaus sopii kuvaan ja vahvistaa näkemystä, jonka FT kolumnisti Tony BARBER :

Presidentti Putinin ja hänen kumppaniensa mukaan Gorbatšovin aikakauden 1985-91 oppi on se, että liberaalinen sisäinen uudistus ja sen seuraukset, yhteistyökykyinen ulkopolitiikka, aiheuttavat kotimaassa vallitsevaa sosiaalista levottomuutta ja heikentää Venäjän kansainvälistä asemaa.

Tämä merkitsee, ettei ole odotettavissa mitään liberaalia käännettä vaan nykyinen suuntaus: suurvalta-asema ennen muuta, jatkuu.
Jari Tervo sanoo tämän mutkan kautta suoraan:

Vladimir Putin on kuusikymmentäviisivuotias ja vaikuttaa hyvävoimaiselta. Hän on hallinnut Venäjää yhtä kauan kuin Leonid Brežnev. Uuden virkakautensa jälkeen hän yltää melkein Stalinin valtakauden mittaan. Iivana Julman hirmuhallinnon pituus taitaa olla saavuttamattomissa. En valinnut vertailukohteita sattumalta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!