Vai ei varjosta mitään näy

Viisaustieteitä ymmärtävä Mikko Salmi, Demokraatin uusi päätoimittaja  kirjoittaa lehdessään 21.8.2015 Varjosta.
Hän alkaa Peter Panin varjon jahtaamisesta ja sitten kirjoittaa niistä puolistamme, jotka saavat tuntemaan meidät olomme epämukavaksi. Jungin psykoanalyysiin viitaten hän arvelee, että syytä haetaan muista oman pahan olon liennyttämiseksi. Heikommista. Tai kuten Hitler juutalaisia. Hän suosittelee, että perussuomaisten immosten tulisi kuunnella suurella tarkkaavaisuudella kriittisimpiä.
Maailman paraneminen alkaa peiliin katsomalla, vasta omistamalla oman varjomme voimme todella edistää maailman paranemista. Tämä koskee muuten myös meitä demareita.

Vaikka Jungin viisaus on minulle tuntematon, niin voi se noinkin olla.

Se on vaan niin kummallista, että varjosta tulee mieleeni ensin: Tänään en voi luokses tulla yöhön synkkään tieni käy vaikka etsii silmät mulla varjoista ei mitään näy tuskin oikein ymmärsitkään …. tai sitten toiseksi se kun aikoinaan kuulin avuliaan toveriystäväni Erkki Peltosen kuolemasta, päätin lähteä lenkille ja Rakkaudenpolulla Lappalaisten mäellä havahduin pienen miehen pitkään varjoon ja muistelin, että jotkut mittavat itseään varjonsa perusteella. Niin ja sitten on vielä niitäkin, jotka pelästyvät omaa varjoaan.

Mitä varjosta jää käteen, mitä hyötyä on tästä pohdiskelusta ihmiskunnalle, Euroopalle Suomelle, SDP:lle, Naantalille NTY:lle tai itselle näiden mietiskelystä. Ei varmaankaan sentinkään vertaa rahaksi muutettuna, mutta ei tästä mitään haittaakaan ole, kun juuri nyt ei ole muutakaan tekemistä.

Sitten vilkaisen FT:n nettisivuille:

Se onkin sitten taas kiinalainen juttu.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!