Vaalitaistelun kaikki aseet

KampanjaClintoniavastaan20160729.JPG

Amerikka on ihmeiden maa. Presidentinvaalit ovat mammuttimaiset ja vaikutuksen leviävät kaikkialle. Siksi meilläkin monilla on selvä käsitys siitä, mistä on kysymys. Totta kai toivomme, että maailman epävakautta ei lisättäisi jenkkien valinnan seurauksena.
Toivomme pätevän Hillary Clintonin valintaa ensisjaisesti siksi, että suomalaisen ajattelun taustalla on suhteellisen oikea arvio oman maamme asemasta maailman järjestyksessä.

Myös Hillary Clintonin teema "vahvempia yhdessä", sopii meille paremmin. Ja me myös ymmärrämme hänen puheensa kohdan, jossa  hän varoitti viitaten John F Kennedyn ilmaisemaan pelkoon siitä, että sotia eivät aloita "isot itsehillinnän ja maltin miehet, vaan pelokkaat ja ylpeät pikku miehet".


Kauas ei tarvitse kuitenkaan mennä, kun oman maan aseman ja maailman olotilan arviointi sekä siitä seuraava toive on jo ihan eri näköinen.
FT:n kuva Kiero Hillary T-paitaa kantavasta mielenosoittajasta kertoo tästä ja artikkeli laajemmonkin venäläisten Turmph-fanituksesta.

Mutta muistellaan vähän menneitä ja arvioidaan, miten tähän on tultu.
Kolme vuotta sitten kesällä referoin FT:n juttua, jossa arvosteltiin Barack Obaman politiikkaa aivan erityisesti USA:n paljastuneen urkinnan laajuutta ja syvyyttä. Tässä kopio 11.7.2013 olleesta jutustani:

Barak Obaman dystopinen (epätoivottava) perintö.

Artikkelin FT:ssä kirjoittajanut Oliver Stone on Oscar-palkittu käsikirjoittaja ja ohjaaja. Peter Kuznick on historian professori, joka on ollut kirjoittamassa dokumenttisarja Stonen kanssa  The Untold History of Unted States. Märätön tai ennen kertomaton tai jotain sellaista lienee tuo untold tarkoittava.

Mutta sitten tämä kybertiedustelu on uusi pelottava luku.

Kirjoittajat kauhistuvat Barak Obaman kauden perinnön olevan pelottavan. He muistelevat Paul Sartren kertoneen, että pitää pysyä erossa raivotautisesta Amerikasta. Historian kirjoittajina he myös muistelevat, että atomipommin keksimisen (1945) jälkeen he (amerikkalaiset) tuudittautuivat Harry Trumanin johdolla ajatukseen, että kestää kauan ennen kuin Neuvostoliitto onnistuu pommin kehittämisessä. Se tapahtui kuitenkin jo 1949.
Samoin tulee käymään tällä kyberturvallisuudella. Kansalaisten valvonta laajenee ( tai todennäköisesti on jo laajentunut ) koko maailmaan

Juttu oli herättävä. Pelko lietsoo pelkoa. Mutta pelkoja on niin paljon, että kaikkeen ei ehdi paneutua tai ei uskalla. Mutta jos mielikuvitukselle antaa vapaat kädet voi helposti tulla toivottomaksi. Silloin on hyvä muistaa , etteivät kaikki tummat pilvet salamoi tai kuten Mauno Koivisto keväällä totesi, että kyllä kaikki sittenkin jotenkin järjestyy.

Seuraavana päivänä 12.7.2013 oli Ylessä seuraava uutinen:

- Presidentti Vladimir Putinia ja hänen virkailijoitaan suojeleva virasto FSO on tilannut 20 kirjoituskonetta. Hankintaan on varattu 486 000 ruplaa eli runsaat 11 000 euroa. Lehden mukaan virasto katsoo, että on parasta laajentaa kirjoituskoneiden käyttöä, etenkin nyt kun Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n urkintaohjelma on tullut ilmi.

- Kirjoituskonehankintaa on valmisteltu jo yli vuosi, uutistoimisto AFP:n haastattelema lähde FSO-virastossa kertoo.

- Wikileaksin vuotamat diplomaattisähkeet, Edward Snowdenin paljastukset ja tiedot, että Dmitri Medvedeviä on salakuunneltu Lontoossa, kaikki tämä on vaikuttanut siihen, että olemme päättäneet laajentaa paperin käyttöä, Izvestian haastattelema lähde virastosta kertoo.

Snowdenin vuotamista asiakirjoista kävi ilmi, että Britannia oli vakoillut ulkomaalaisia kokousedustajia, myös silloista Venäjän presidentti Medvedeviä vuonna 2009 G20-maiden kokouksessa Lontoossa. Yle 12.7.2013

Tämän päiväinen FT:n juttu yhden moskovattaren kampanjoinnista Hillary Clintonia vastaan on merkki siitä, että kaikki keinot ovat käytössä ja taaskin jenkkien etumatka metkuilussa on olematon tai jopa jäljessä joissakin uudenaikaisen ”sodankäynnin” muodoissa. Ja kun venäläinen järjestelmä hermeettinen, niin mitään ei koskaan selviä menneistä tai jos selviää, niin mitään ei tunnusteta ja jos joku tunnustaa, niin toinen kiistää.
Moskovan MITÄTTÖMÄN mielenosoituksen uutisointi on sekin peliä, jossa aiheellisesti tahrataan Trumphia venäläisten tuesta.

Tämän kaiken mylläkän keskellä on ihan selvää, että poliittisenkin sodankäynnin uhri on taas totuus. Liian moni äänestäjä pitää tosiasioita vain eliitin metkuina.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!