Vaalit lähestyvät ja kunta-asiat pinnalla

Oikeusministeriön sivuilta www.vaalit.fi löytyy hyödyllistä tietoa   Etusivu alkaa:

Tervetuloa oikeusministeriön vaalisivuille!

  • Seuraavat vaalit: Kunnallisvaalit sunnuntaina 28.10.2012 klo 9-20. Ennakkoäänestys kotimaassa 17.-23.10. ja ulkomailla 17.-20.10.
  • Kansalaisille tarkoitettu maksuton puhelinpalvelu on suomeksi numerossa 0800 9 4770 ja ruotsiksi numerossa 0800 9 4771.
Ilkka Kantola viikkokatsaus kertoo asioiden olevan pinnalla. Selkeitä teemoja  ja kantoja on hyvä lukea kaiken Jyrki Kataisen ja Henna Virkkusen Suur-Turku hypetyksen vastapainoksi.:
 

"Viikon aikana on Helsingissä ollut perinteen mukaisesti kuntamarkkinatapahtuma. Tiistaina otettiin jo vähän ennakkoa, kun kuntatalolla järjestettiin ruotsinkielinen kuntapaneeli eduskuntapuolueille. Pääsin väittelemään puolustusministerin kanssa palvelujen ulkoistamis-/yksityistämiskysymyksestä. Luulen, että yleisölle meni perille keskeisin viestini. Yksityistämisen suuri vaara on, että iso kansainvälinen yritys ostaa pienet pois ja että tämän seurauksena saamme ison yksityisen monopolin. Jos näin käy, silloin tällä yhtiöllä on tilaisuus nostaa hintoja ja heikentää palvelujen laatua. Kun tähän vielä lisätään, että yhtiö ei juuri maksa veroja Suomeen, on lopputulos synkkä. Tästä on ikävää kokemusta pohjoismaissa.
 

Tiistain kuntapaneelissa esitin saman kannan, minkä puheenjohtaja Urpilainen myöhemmin samalla viikolla: Hallitus ei tavoittele tiettyä kuntamäärää eikä hallitus ole pakottamassa kuntia liitoksiin. Kunnat itse ratkaisevat, miten haluavat kuntarakennetta kehittää."

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!