Vaalien välissä

AnttiRinneSK20160407.jpg

Puoluejohtajat kokoontuivat väittelemään.
Alex Stubb on luomassa uutta jäyhempää roolia - se tuntuu vähän oudolta. Juha Siplä on oman oloisensa. Timo Soini on  isäntämiemäinen sääli kerjääjä, "kun päälle puhutaan". Ville Niinistö ja Paavo Arhinmäki ovat ärhäköitä Carl Haglund on ärsyttävä.
Antti Rinne oli  rauhallinen odottaja - inhimillinen.

Juuri  käsissä ollut analyysi Euroopan sosialidemokratian tilasta kertoo vaikeuksista, mutta siinä myös mietittiin, miten eteenpäin:

Halutessaan pärjätä Euroopan sosialidemokraattien on ottaa huomioon muuttunut äänestäjäkunta, joka ei ajattele hellillä tunteilla, on häilyvä ja hajanainen. Huomioon on otettava myös monenlaiset kilpailijat, jotka innokkaasti varastavat demareiden kannattajia. Sosialidemokraattien pitää onnistuakseen olla kykenevä yhdistämään tilanteen analyysikyky, uskottavuuden ja vakuuttavuuden kanssa: Ja se ei ole mikään pikkujuttu.
Historian nousuvesi ei enää kannattele, useimmiten pitää uida sitä vastaan. Sosialidemokraattien on saatava aikaan omat virtaukset.

Lue aiheesta juttu huonosti voivasta ruususta  kirjoituksia sivulta.

Antti Rinne ei ehkä pysty luomaan uusia virtauksia, mutta kyllä hänen uskottavuus ja vakuuttavuus ovat selvässä nousussa.
Suomen Kuvalehdessä Turussakin tuttu Heikki Venho artikkelissaan Sdp etsii hallituskumppania ja presidenttiehdokasta arvioi, että

Rinteen asemaa horjuttaa Heinäluoman ja Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin läheinen yhteistyö.

Heikki Venho liikkui helpolla, mutta ulkopuolisia kiinnostavalla alueella henkilöspekulaatioiden parissa. Sen syvemmälle ei päästy. On erittäin huolestuttavaa, jos vain tästä olisi kysymys.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!