Vaaliasetelmat

Kirkko+Ba+kailostajpg.jpg

Kunnaallisvaalikampanjaansa avatessaan selvisi, että Keskusta käy Kokoomusta ja kuntauudistusta vastaan. Puoluesihteeri esitti kentän edustajia kyselemään ehdokkailta, ovatko he oman kunnan vai Kataisen kannalla. Perussuomalaiset voitetaan suurella ehdokasjoukolla, uskovat keskustalaiset.
Naantalilaiset ovat kyselleet Keskustalta, joka viime vaaleissa otti listoilleen kaksi heidän joukkoonsa vähemmän hyvin sopivaa ehdokasta. Se kannettu vesi,( muuksikin sitä nestettä voisi nimittää), ei heidän kaivossaan pysynyt. Mutta nyt taas kävi niin, että Kokoomuksen tiukan linja uhriksi joutunut Hanna Sofia Poussu-Olli pääsi keskustan listoilta yrittämään.

 
Turhautuminen johtaa demokratiaa

 

Uutisissa veteraanisosiologi Sigmund Bauman, syntyjään puolalainen nykyisin Britanniassa asuva 87-vuotias tiivistämisentaitaja kauhisteli vallan siirtymistä markkinoille. Politiikasta hän oli huomannut, että vaaleissa  ei äänestetä oikeiston  tai vasemmiston puolesta, nykyisin  äänestetään hallitusta vastaan. Demokratiaa liikuttaa kansalaisten turhautuminen.

 

Salon vaalipaneeli aloitti terveyspalvelujen järjestämisestä ja tietenkin tuli organisaatioiden osalta esille maakunnallinen malli. Antti Lindtman, sd oli pirteä ja selkeä: ” Keskusta rakastaa hallintoa”.

Yhdenvertaiset palvelut ja kunnallinen itsehallinto ovat ristiriidassa, sanoi  Jan Vapaavuori ,kok. Eikä hän ollut väärässä.
Jarkko Railin poika Eloranta JHL oli selkeä eikä muiden nk. asiantuntijoiden tavoin halunnut näytellä pääroolia.
Kokonaisuudessa pysyttiin kunta-asioissa, ihme kyllä.
Yksityistäminen ei ole ideologista yksityistäjien mielestä. Veroparatiisit ja keskittyminen ei ole tarkoitus. Ei se ollut Mehiläisenkään tapauksessa, mutta niin vain kävi ja niin siinä tulee käymään. Vasemmistoliiton vpj:n Risto kalliorinteen  heitto Ruotsiin oli nerokas ja pureva.Salon ihmeen takana oli raha

 
Salo oli paljon esillä. Särkisalon tapaus oli esimerkkinä, että syrjiltä palvelut häviävät. Merkittävin tekijä Salon kymmenen kunnan liittymiselle oli Salon vahva taloudellinen asema ja sen hyvyyden jakaminen oli yhdistymiskeskustelujen pääasia. Se oli helppoa ja siksi ei Salo ole hyvä esimerkki ja siksi Salossa ei ole nyt yhtään helpompaa  sietää Nokian romahdusta.

 

Syntyykö kuntaliitoksista säästöjä?  Mecklin: Kustannukset nousevat alussa. Hyödyt tulevat pidemmällä ajalla, jos tulevat.  Liitoksissa ei olekaan kysymys säästöistä, vaan siitä, että kaikki saavat yhdenvertaisesti palveluja, sanoi Lindtman. ja siitä on ollut Saaristo-Naantalissakin kysymys. Ja siitä, että valtio säästää.   

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!