Vaali-intoa ja ideologiaa

Naantalin asiallinen, mutta tällä kerralla ideologinen valtuusto käsitteli suuria suunnitelmia ja oli muutospaineiden alla.

Ikääntymispoliittinen ohjelma on sellainen hyvää tarkoittava tarina, josta kuitenkin puuttuu varsinainen syrjä: Mitä, miten. kenen toimesta ja millä rahalla.
Sirpa Hagsberg,sd ajankohdan hermolla olleen toi esiin yhden ideologian ”raha seuraa potilasta” ongelman; hoidetaan kotona väkisin. Hän puheenvuoronsa on kirjoituksia palstalla.

Juha Haapakoski,kok aloitti maankäytön ja asumisen seudullisen ohjelman käsittelyn ja muistutti realismista, kun tehdään määrällisiä asuntopoliittisia suunnitelmia, joita hän piti tavoitteellisena ja ylimitoitettuna.
Kaupunginhallitus oli asian lausunut nykytermein seuraavasti:

Samalla kaupunginhallitus toteaa, että asukasluvun kasvulle esitetyt tavoitteet ovat Naantalin osalta haasteelliset. Kyse on pitkän aikavälin tavoitteista, joiden toteuttamisessa tulee soveltaa seudullista ja paikallista joustavuutta.

Jarkko Kanerva,vihr kehui opiskelleensa MA-ohjelmaa. Hänen oli oikeilla jäljillä puoltaessaan Kaupungin aktiivista maan hankintaa hintojen kurissa pitämiseksi ja asuntojen kalleuden kasvun katkaisemiksi.
Mutta sitten hän riensi kyseenalaisille ideologisille poluille väittäessään, että kerrostaloasumien johtuu raakamaan puutteesta ja vielä enemmän hän haksahti kun katsoi, että Naantalille on esitetty liikaa kerrostaloja.
Ohjelman mukaan meidän pitäisi rakentaa 1 200 omakotitaloa eli n. 120 vuodessa, kun tahti tänä ja parina seuraavana vuotena on alle 50. Vihreät hiilivapaat ideat unohtuivat tässä kohdassa, kun liikennettä synnyttävää rakentamismallia ajettiin.
Mutta sellaista sekamelskaa vihreiden politiikkaa valitettavasti liian usein on. Kuvaan sopii hyvin tehdä sitten valtuuston lopussa Naantalille ”hinku”-ehdotus.
Positiivista sitten lopuksi Kanervan esityksestä; hän oli huomannut puutteen; Naantalissa ei mukamas olsi tarvetta varautua mielenterveys ja päihdeongelmaisiin.

Vanhan paloasemarakennuksen kaupasta ja tontin vuokraamisesta on neuvoteltu Karawatski Oy:n kanssa. Paloasema, kerrosalaltaan 445 k-m², on rakennettu 1930- ja 1950-luvuilla
Neuvottelujen perusteella on yhtiölle esitetty, että paloasemarakennuksen kauppahinta on 82 000 euroa ja tontin vuosivuokra 11 935 euroa, joka perustuu tontin myyntiarvosta laskettavaan 6,2 %:n vuosituottoon. Tontin vuokra-ajaksi on neuvoteltu 40 vuotta.

Jan Lindström,kok hehkutti, että Paloaseman rakennus ja tontti ovat menossa menestyvän yrityksen käyttöön. Hän arveli kunnostustyön maksavan 0,5 - 1 miljoona euroa. Tarvitaan uusia tiloja. Naantaliin hän toivoi omaa Logomoa. Puheenvuoro kuulijaan kohdistuvasta imelyydestä huolimatta  osui oikeaan ja niinpä konsernijohtaja Leo Karawatski voi poistua nähtyään yksimielisen valtuuston päätöksen. Hänen poistuminen puolitti yleisön määrän.

Palvelustrategia keskustelu kulki totuttuja latuja Hannu Raittola, vas vastaan ehdokas Juha Haapakoski, kok. Siinä ovat asenteet paikoillaan. Sen sijaan Juha Takanen, sd edustaen JHL:ää oli sanoissaan viisaampi ja varoitteli ideologian ilmapalloista. Kokemuksen ääntä kannattaisi kuulla ennen kuin tehdään lopullisia päätöksiä, oli hänen kohtuullinen toivomuksensa. Hänen puheenvuoronsa on luettavissa kirjoituksia palstalla.

Ja siunatuksi lopuksi Lauri Laine toivoi Röölän toiletin kuntoon panemista. Eiköhän se toteudu, kun hallituksen puheenjohtajakin nimensä aloitteen alle pani.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!