Uusimaan osto ja kukkais-kirja hunajaisia kiitoksia

HannuAalto20181210182907.jpg

Naantalin valtuusto ei kauan aikaillut, mutta ei listakaan ollut kovin kummoinen, ellei lukuun oteta sitä, että Naantalin valtuusto päätti ostaa osan Uusimaasta ei sentään maakunnasta, vaan ehdotus kuului:

Alpo Hämäläisen kuolinpesän osakkaiden ja Naantalin kaupungin välinen kauppakirja Uusimaa tilan 529-411-1-77 määräalasta sekä kohteen sijainnin osoittava kartta, osayleiskaavaote ja kaupungin maanomistuksen osoittava kartta oheistetaan.

Muutoin kokous eteni vauhdilla paitsi, että Mikko Rönnholmin yllättävän toimenpidealoiteen käsittely oli tahmeaa.

Ehdotus tuli liian myöhään eikä siitä oikein tykätty missään ei oikealla eikä vasemmallakaan puolella.

Prosessi meni väärin, mutta sisällössä taisi olla jotain vaikeasti vastustettavaa ja niin ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti – Jouluna voidaan sietää demokratiaa jopa väärästä suustä esitettyä!

Näin toimenpiden aloite perusteluineen kuului:

Viime viikon tiistaina 4 pnä joulukuuta liputettiin Naantalissa. Moni tietää syynkin: Suomessa järjestettiin ensimmäiset itsenäisyyden ajan demokraattiset kunnallisvaalit. Mutta kuinka moni tietää järjestettiinkö Naantalissa? Minä en, enkä Naantalin historiastakaan löytänyt vastausta.
Vuonna 1919 vaalit olivat sitten pakolliset ja arvattavasti silloin Naantalissakin vaalit järjestettiin. Nykymuotoisen kunnallisdemokratian alkuvuodesta tulee kuluneeksi sata vuotta ensi vuonna - viimeistään.
100-vuotisjuhlaa ei tarvitse käyttää perusteluna kunnallisen edustuksellisen demokratian merkittävyyden perustelemiseksi, sillä tänäänkin meillä on osallistumisvajetta eikä asukkaiden tietämys kunnallishallintoon ole liian korkealla. Laajemminkin demokratiaa uhataan ja sen puolustaminen näyttää olevan monin paikoin heikkoa, joten senkin kannalta lisätoimenpiteitä tarvitaan.
On siis hyvä, että kouluissa nuorison keskuudessa on järjestetty nuorisvaltuustotoimintaa ja on asialla eduksi, että kummivaltuutettu toimintaa laajennetaan.
Tämä luo edellytykset myös yleisemmän valistuksen levittämiseen nuorisovaltuuston ja koulujen välityksellä nuorison keskuuteen.

Näillä perusteilla teen toimenpidealoitteen,

että kaupunginhallitus ja asianomaiset lautakunnat ryhtyisivät naantalilaisen nuorison keskuudessa toimenpiteisiin demokratia valistuksen tehostamiseksi nuorisovaltuuston ja koulujen välityksellä.
Vuotta 2019 voidaan haluttaessa viettää myös kunnallisdemokratian
100-vuotisjuhlavuotena.

Ja sitten päästiin lasten lauluihin ja presidiumin kukituksiin sekä joulumuistojen jakamiseen: Puheenjohtajan kättelyn kera valtuutetut saivat uusimman Naantali-kirja höysteenään Levannon hunajaa.

Ja sosialidemokraattien korkein edustaja valtuuston II varapuheenjohtaja Hannu Aalto pääsi kukkaispojaksi, kuten edesmennyt veteraani Paavo Pensamo aikoínaan varapuheenjohtajan hommaa kuvaili.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!